23948sdkhjf

Brændselscellesucces fordobler produktionspladsen

Danish Power Systems har travlt, så nu udvider brændselscellefirmaet.
Danish Power Systems har succes med sine brændselsceller og udvider derfor hovedkvarter i Kvistgård ved Helsingør. Her ligger virksomhedens administration, forsknings- og testfaciliteter samt produktion af brændselscelle-elementer. Og det er sidstnævnte, som nu har fået fordoblet pladsen. Yderligere 250 kvadratmeter har produktionen fået - i forvejen var der 250 kvadratmeter.

De seneste år har Danish Power Systems satset intensivt på at øge eksporten af brændselscelle-produkter. Specielt en særlig højtemperatur-plast, der indgår i cellerne - og som kun ganske få virksomheder i verden mestrer - har det nordsjællandske firma succes med. Samarbejdet med agenter i Korea og Indien har sat turbo på salg- og markedsføringsaktiviteter i hele Asien.

Mere eksport giver plads til flere
Den øgede eksport kombineret med tilgangen af flere og flere forskningsopgaver for danske og udenlandske virksomheder har gjort det nødvendigt at ansætte flere medarbejdere - fire nye medarbejdere er der kommet ind den seneste tid. Ligeledes er der investeret i nye arbejds- og produktionsfaciliteter.

- Vi har de seneste måneder oplevet en stigende efterspørgsel for vores brændselscelle-komponenter og derfor er det nødvendigt at udvide vores produktionsfaciliteter, udtaler adm. direktør Hans Aage Hjuler fra Danish Power System.

Plads til at øge kapaciteten det næste års tid
Udvidelsen af produktionsfaciliteterne med over 250 kvadratmeter har gjort det muligt at frigøre laboratoriet for alt andet end forhold af kemisk karakter. Således bliver der flere kontorpladser og to store mødelokaler, ligesom funktioner af mere praktisk karakter som værkstedsområde, opbevaring og lager bliver opgraderet.

- Vi fik mulighed for at overtage vore naboers lokaler i samme bygning, så det har ført til mere rationelle arbejdsgange og langt bedre faciliteter til møder og administration. Vi kan således øge kapaciteten det næste års tid uden at skulle ud at investere i nye lokaler. Samtidig har vi været heldige at kunne tiltrække de helt rigtige medarbejdere til nogle meget specialiserede arbejdsopgaver uden at opleve problemer med ”flaskehalse”. Så modsat mange andre flytter vi ikke produktionen til udlandet. Dertil er vor produktion alt for tæt knyttet til vor forskning og udvikling, der sker i samarbejde med mange danske universiteter, fortsætter Hans Aage Hjuler.

Fakta: Danish Power Systems
Danish Power Systems i Kvistgaard blev stiftet 1994 af tre forskere på DTU Kemi og er en udviklings- og forskningsbaseret virksomhed inden for kemi og energi med hovedvægt på brændselsceller.

Danish Power Systems arbejder med en brændselscelleteknologi kaldet HTPEM og fremstiller den kritiske komponent kaldet en MEA, hvori elektriciteten skabes ved en reaktion mellem brint og ilt. Som en af de få i verden kan virksomheden kontrollere fremstillingen af det materiale - polybenzimidazol (PBI) - som plastmembranen til en brændselscelle laves af.

Virksomheden har i dag 15 ansatte, hvoraf otte er kemiingeniører.

Omkring 95 produkterne af produktionen bliver eksporteret.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094