23948sdkhjf

Afmatningen rammer William Demant

Den danske høreapparatproducent nedjusterede onsdag forventningerne til 2008-resultatet.
Den internationale finanskrise har sat en brat stopper for de høje vækstrater i høreapparatbranchen, og for danske William Demant betød det er skuffende tredje kvartal.

- Samlet set har koncernen i årets tredje kvartal ikke levet op til de lagte planer. Som følge af forværrede markedsvilkår kombineret med et fortsat pres på Oticon Delta har koncernen i perioden haft en svag omsætningsudvikling, skriver William Demant i sin periodemeddelelse.

Koncernen oplyser ingen omsætnings- eller overskudstal for kvartalet, men konstaterer at udviklingen gør det nødvendigt med en økonomisk nedjustering af forventningerne til hele 2008. Tidligere har man udtrykt forventninger om en koncernomsætning på 5,450-5,550 mia. kr. og et resultat af primær drift på 1,150-1,250 mia. kr. Nu forventer man en omsætning og et resultat af den primære drift under dette.

Inden for nicheforretningen ”Diagnostiske Instrumenter” har man haft en pæn omsætningsudvikling, mens den anden nicheforretning ”Personlig Kommunikation” har vist en svag udvikling. Det er dog hovedsageligt salget af høreapparater, der er skyld i det skuffende kvartalsresultat.

- Koncernens kerneforretning, der omfatter udvikling, produktion og engrossalg af høreapparater, har oplevet en svag omsætningsudvikling i tredje kvartal. Udviklingen er primært drevet af de svære markedsbetingelser, der volumenmæssigt rammer bredt i såvel Oticons som Bernafons produktporteføljer, skriver William Demant i periodemeddelelsen.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078