23948sdkhjf

Topsøe fordobler resultatet

Særligt teknologiområdet trækker omsætningen op hos katalysatorproducenten
Markant løft til Haldør Topsøes bundlinje i første halvår 2016.

Selvom omsætningen var på niveau med samme periode i 2015, lykkedes det katalysatorproducenten at fordoble resultatet i perioden.

Mens katalysator- forretningen gik tilbage, var en omsætningsfremgang på 57 procent i teknologi- forretningen med til at trække i den rigtige retning.

Ordrebogen blev også fyldt godt. Det skyldes ikke mindst, at de internationale sanktioner mod Iran er blevet hævet. Omkostningsreducerende initiativer, der blev iværksat i 2015 og 2016, var også med til at øge selskabets profitabilitet.

- Vi er meget tilfredse med den markante fremgang i profitabilitet. Vi genererer en acceptabel profit fra vores forretning, og vi har udvidet vores ordrebog betragteligt i første halvdel af 2016. Vi har effektueret betragtelige omkostningsreduktioner, og vi har været i stand til at øge vores teknologiomsætning. Det er vigtigt for vores nuværende teknologiforretning samt vores fremtidige katalysatorforretning. Ligeledes er det opmuntrende, at vi har været i stand til at færdiggøre vores nye katalysatorfabrik i Kina til tiden og indenfor budget, udtaler Peter Rønnest Andersen, CFO, Haldor Topsøe.

Omsætningen for hele 2016 ventes at være på niveau med eller en smule højere end i 2015 (5.785 millioner kroner). EBIT-margin forventes at at være bedre end i 2015 (8,7 procent).
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079