23948sdkhjf

Robot- og automationsmesse blev en succes

En række højt kvalificerede automationsleverandører havde inviteret til Supply Chain messe ved Robotool i Vejen d. 29-30. oktober.
Budskabet var, at nuværende såvel som potentielle kunder og andre interesserede kunne komme og se, føle og mærke, hvorledes sikre automationsløsninger bliver skabt!

Målsætningen med messen var ydermere at vise hvor stærkt et samarbejde, der kan etableres, når en gruppe af leverandører på robot- og automationsløsninger går sammen i leverancer til kunderne.

Hele forsyningskæden skal jo som bekendt kunne levere en kvalitet, der lever op til kundens forventninger og krav, og kun en stærk ”kæde”, hvor alle spiller godt sammen giver et godt resultat.

Mange mødte op
Mere end 200 nuværende og kommende kunder mødte op på dagene. De fremmødte fik mulighed for at hilse på leverandørerne og kunne pendulere rundt og få snakket med mange samt networke på forholdsvis kort tid. Det gennemgående svar fra de fremmødte var, at fordelen ved denne messe netop var, at man hurtigt kunne få en overskuelighed i markedet, og at man kunne se mange af produkterne ”in action”.

- En leverance af en automationsløsning er ofte en økonomisk stor beslutning, og derfor skal hele kæden af leverandører kunne samarbejde for at opnå den for kunden mest optimale og holdbare løsning. Det handler om troværdighed og stabilitet før, under og efter leverancen, udtalte salgsdirektør for RoboTool Claus Didriksen.

- Det var netop målsætningen, at kunderne skulle kunne se og tale med hele leverandørkæden, samlet på et sted, nemlig i Vejen, så både fremmødet og resultatet for både os og kunderne betegner vi som en succes, konkluderede salgsdirektøren.

Indlægsholdere
I forbindelse med åbningen af messen havde arrangørerne inviteret direktør for RoboCluster Lasse Mogensen, Richard Bevan direktør for LM Glasfiber og Jan Zneider kommitteret fra ITEK (en afdeling under Dansk Industri som arbejder med IT, tele og elektronik).

Direktør for RoboTool, Leif Thomsen, bød velkommen til messen og pointerede, at denne messe netop var et udtryk for, at leverandørerne på robot- og automationsløsninger har travlt som aldrig før og netop det faktum, at robotteknologi kan være med til at løse nogle af de samfundsproblemer, vi har netop nu med mangel på kvalificeret arbejdskraft.

Lasse Mogensen fra RoboCluster kom i sit indlæg ind på, at regeringens planlagte fem nye regionssygehuse kunne være et oplagt ”mål” for automations- og robotteknologi.

- Et sygehus har brug for teknologi til varetagelse af logistikløsninger, i køkkenerne, laboratorier og måske endda på sygestuerne. Man regner med, at for hvert af sygehusene skal der bruges for op imod kr. 2 mia. kr. på dette område, svarende til 5 % af anlægssummen, udtalte Lasse Mogensen.

- Tænk på hvilke muligheder det åbner for salg af robotter til netop dette område. Kunne man eksempelvis forestille sig, at sygehusene i fremtiden skulle bruge robotter til de daglige rutiner på sygeafdelingerne, er potentialet endnu større, konkluderede direktøren.

Direktøren for LM Glasfiber kom i sit indlæg ind på, hvilke faktorer der er afgørende for, at en supply-chain får succes.

- Man skal vælge de rigtige kunder og leverandører. Kemien mellem disse skal være i orden. Åbenhed, ærlighed og evnen til at se muligheder frem for begrænsninger er nøgleordene for succes, fastslog direktøren.

- De vanskelige samtaler skal tages, aftaler skal holdes, og regler for samarbejdet skal aftales på forhånd, således både intern og ekstern organisation er gearet til opgaven, og således at leverandørkæden er intakt, udtalte Richard Bevan.

- Jeg kan kun endnu engang, som ofte før, slå fast, at uddannelse af medarbejderne er det vigtigste for fremtidig succes, afsluttede Richard Bevan.

Jan Zneider fra Dansk Industri var inde på, at man skal huske på, at robotter er computerstyrede, og at uden de Bits der er i pc’en, kan ”tingene” ikke ske.

- Fremtiden er set med vore øjne sensorer og interaktion, hvor robotterne vil være mere og mere avancerede, og man vil se bevægelsesrobotter i samarbejde med hinanden. Der sker i disse år et positivt opbrud i elektronikindustrien mod netop denne type robotter, hvor enhederne bliver billigere og billigere, men omsætningshastigheden øges. Med andre ord, der skal sælges flere emner til en lavere pris, fastslog Jan Zneider.

- Da vi i disse år ”mangler hænder”, vil robotterne trænge ind flere og flere steder, således arbejdsgange bliver mere rationelle, billigere, enklere og smartere. Dette er til gavn for robot- og automationsindustrien, men også i høj grad til gavn for samfundet. Derfor er vi i Dansk Industri utrolig glade for, at en messe som denne kan fremvise så megen teknologi på et sted, konkluderede den kommitterede fra ITEK slutteligt!

Herefter klippede Jan Zneider snoren og erklærede messen for åbnet.

Messen varede som tidligere nævnt to dage, hvor mange beslutningstagere fra danske virksomheder mødte op for at se nyeste teknologi indenfor robot- og automationsløsninger, og arrangørerne går nu i tænkeboks for, om denne messe skal gentages igen næste år.

- Vi er utrolig stolte over, at så mange har taget turen til vores fælles messe og tager det som et udtryk for, at messen samlet set har været en succes, konkluderer Leif Thomsen RoboTool slutteligt.

Kilde: RoboTool - http://www.robotool.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08