23948sdkhjf

Dansk teknologi dræber svenske rotter

Malmø har optrappet krigen mod de behårede skadedyr med højteknologisk fælde produceret i Helsinge
Krigen mod rotter er optrappet markant i Malmø Kommune de senere år.

I 2014 var der installeret 511 dræberfælder rundt om i Malmø og i kloakkerne. I dag er over 830 fælder installeret hos boligselskaber, private virksomheder, offentlige pladser og i det offentlige kloaknet. Det svarer til en stigning på 64 procent viser tal fra skadedyrsfirmaet Anticimex, der installerer, drifter og servicerer fælderne.

Ny lovgivning om at minimere brugen af gift har fået Malmø Kommune til at erstatte giftstationerne med intelligente fælder. Det er godt nyt for Wisecon i Helsing.

Det danske selskabs såkaldte WiseBoxe placeres på torve og pladser, parker og langs bygninger. Når rotten løber ind i WiseBox og aktiverer fældens sensorer, lukker fælden og rotten aflives med strøm.

De intelligente fælder er koblet på et overvågningssystem, så de ansvarlige hele tiden kan følge, hvor mange rotter fælderne har dræbt. I alt er der inden for det seneste år dræbt 75.000 rotter i Malmø.

WiseCon har hovedkontor i Helsinge, nord for København og beskæftiger 60 medarbejdere. Herudover har WiseCon partnere og forhandlere i en lang række europæiske lande.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079