23948sdkhjf

- Oticonfyringer vil ramme hele lokalområdet

Det bliver en stor udfordring for de berørte medarbejdere og for lokalmiljøet, når William Demant-ejede Oticon lukker i Thisted, mener formand i 3F.
Læs mere: William Demant vil lukke helt i Thisted

210 medarbejdere bliver berørt, når Oticons produktion af høreapparater i Thisted, bliver flyttet til Polen. Det sker i 2018.

William Demant Holding, der ejer Oticon, lukker ned for produktionen som led i en stor spareplan. Målet med spareplanen er at sætte gang i en større omstrukturering, der skal samle medarbejderne på færre steder og sikre fremtidige besparelser.

De medarbejdere, der måtte ønske det, får tilbud om at flytte med til Polen, siger administrerende direktør Niels Jacobsen.

Rammer hele området
Lukningen får store konsekvenser for de medarbejdere, der er på fabrikken, mener formand Niels Jensen fra 3F Thy-Mors. Størstedelen af dem er specialuddannede til at lave lige præcis det, som de gør nu.

- Mange af dem har været ansat i rigtig, rigtig mange år. Den eneste mulighed for medarbejderne, hvis de skal finde et nyt arbejde i Danmark, det er efteruddannelse og opkvalificering.

- Det bliver en stor udfordring. Mange af medarbejderne er godt oppe i alderen, og det kan for nogen være en stor udfordring, hvis man skal opkvalificere sig, siger formanden.

Det drejer sig hovedsageligt om specialiserede lagerarbejdere og montricer. Ifølge Niels Jensen kommer flytningen af produktionen til at påvirke hele lokalområdet.

- Det er trist. Det er medarbejdere, der er utrolig dygtige og kompetente til lige præcis det, de laver. Det kommer naturligvis til at betyde enormt meget for de medarbejdere, det handler om, men også kommunen og jobcentrene får travlt, siger formanden.

Ifølge William Demant Holdings kommunikationsafdeling vil et forløb nu gå i gang, men der forventes afskedigelser.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109