23948sdkhjf

Underskud og nedjustering fra Martin

Lysproducenten Martin er for alvor blevet ramt af finanskrisen og oplevede, udover underskud i tredje kvartal, en tilbagegang i omsætningen.
Med en omsætning i tredje kvartal 2008 på 231,6 mio. kr. mod 290,6 mio. kr. i 2007 har Martin realiseret en betydelig tilbagegang i salget og en væsentlig opbremsning i forhold til årets to første kvartaler. Kvartalets resultat før skat blev et underskud på 12,2 mio. kr. mod et overskud på 31,4 mio.kr. i 2007, hvilket er væsentligt under ledelsens forventninger og ikke tilfredsstillende.

- Den negative udvikling kan i høj grad tilskrives den øjeblikkelige finansielle uro, hvor Martin er hårdt ramt som følge af tilbageholdte anlægsinvesteringer fra udlejningskunderne. Hertil kommer, at omsætningen i tredje kvartal 2008 har været negativt påvirket af forsinkelsen af Moving Head produktet MAC III, som er Martins nye flagskib til det professionelle marked. Forsinkelsen af MAC III var dog allerede forudset i delårsrapporten for første halvår 2008. MAC III er efterfølgende i oktober blevet frigivet til salg, og er generelt blevet godt modtaget hos kunderne, skriver Martin i sit kvartalsregnskab.

I årets første tre kvartaler udgjorde den realiserede omsætning 790,3 mio. kr. mod 884,9 mio. kr. i samme periode året før. Det realiserede resultat før skat udgjorde i perioden 23,5 mio. kr. i 2008 mod 70,4 mio. kr. i 2007. I resultatet for 2008 indgår dog en avance på 21,4 mio. kr. fra salget af dattervirksomheden Martin Security Smoke .

Udviklingen i tredje kvartal 2008, såvel som det hidtidige forløb af fjerde kvartal, sammenholdt med en betydelig usikkerhed om salgets udvikling i den resterende del af året, fører til en kraftig nedjustering af forventningen til årets resultat. Samlet forventes Martin således nu i 2008 at realisere en omsætning på ca. 1,1 mia. kr. med et resultat før skat i størrelsesordenen 25 mio. kr. mod tidligere forventet op imod 70 mio. kr.

Dermed bidrager Martin negativt til moderselskabet Schouw & Co.’s regnskab i tredje kvartal, der også var præget af finanskrisen. Ganske vist havde koncernen en omsætningsfremgang på 24 % til 2,993 mia. kr. i kvartalet, men resultatet før skat blev et underskud på 508 mio. kr. takket være en negativ påvirkning fra koncernens aktier i Vestas på 633 mio. kr.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079