23948sdkhjf

Fem års forarbejde gav forsvarsordre

Copenhagen Sensor Technology skal levere avanceret kameraudstyr til flere hundrede af forsvarets køretøjer
Copenhagen Sensor Technology (CST) i Herlev lander stor ordre på avanceret kameraudstyr til forsvarets køretøjer.

Opgaven er kommet i hus via den mangeårige samarbejdspartner Leonardo-Finmeccanica (tidligere Selex, red.). Det italienske firma har indgået en aftale med Forsvarets Materiel- og Indkøbstjeneste (FMI) om at levere komplette systemer til situational awareness på forsvarets køretøjer. Heri indgå CSTs udstyr af typen Citadel Panoramic and Citadel Compactcamera.

- Vi har haft et langt og godt samarbejde med Leonardo de sidste mange, mange år. Og vi har arbejdet sammen på at vinde udbuddet de seneste fem et halvt år, siger CEO i CST, Carsten Høiberg, til Electronic Supply.

Over 500 køretøjer i spil
Den første produktionsordre ventes snarligt at tikke ind hos CST i Herlev, hvor firmaet har 10 ansatte i produktionen. Ifølge Carsten Høiberg er det stadig uafklaret, hvor stor denne første ordre bliver. Potentialet er dog ikke til at tage fejl af.

Aftalen løber over adskillige år og omfattet - potentielt - udstyr til over 500 af forsvarets køretøjer. Lige fra den nye pansrede mandskabsvogn Piranha over ingeniørkøretøjet Wisent til Leopard- og CV90-kampvogne.

Ud over leverancerne af det avancerede kameraudstyr skal CST også servicere og vedligeholde systemerne, samt stå for at uddanne personale. Og det er noget nyt for firmaet.

- Det er første gang, at den del er med inde over, siger Carsten Høiberg og uddyber, at det falder naturligt, at det danske firma får opgaven, da de både har ekspertisen samt en stor fordel geografisk og sprogligt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063