23948sdkhjf

Fujitsu Siemens vil være endnu grønnere

Den japanske computerproducnet lancerer it-branchens første grønne it-mærke, der garanterer bæredygtig it.
Med introduktionen af det nye miljømærke slår Fujitsu Siemens Computers endnu et slag for at profilere sig som førende grøn producent og leverandør. Mærket skal sættes på alle grønne produkter som et synligt pejlemærke, der skal hjælpe kunderne med at finde vej gennem den grønne it-jungle. Det nye grønne mærke markerer, hvilke produkter der er fremstillet efter de mål, Fujitsu Siemens Computers har sat for energieffektivitet og bæredygtighed.

Mærket giver kunderne et hurtigt indblik i de enkelte produkters ydeevne, når det gælder effektivt energiforbrug og miljømæssig belastning gennem hele produktets levetid – fra produktion til genanvendelse. Derudover bliver det grønne it-mærke en intern målestok for Fujitsu Siemens Computers fortsatte bestræbelser på at skabe bæredygtig it.

- Vi har en grøn profil, og vi er ekstremt ambitiøse omkring grøn it. Derfor var det naturligt at udvikle og lancere vores eget uafhængige mærkningssystem, der garanterer kunderne bæredygtige produkter. I stedet for at hvile på laurbærrene efter 20 års grøn satsning, prøver vi nu at strække os endnu længere ved at sætte ambitiøse mål for den fremtidige udvikling. Det nye it-mærke understreger vores ønske om fortsat at være førende blandt it-udbydere, både når det gælder grønne processer og teknologier, og det viser, at vi tager miljøet alvorligt og hele tiden søger at videreudvikle og forbedre vores produkter, siger Steen Grønbeck, produktchef hos Fujitsu Siemens Computers.

I forbindelse med udviklingen af den grønne mærkning har Fujitsu Siemens Computers udviklet detaljerede kravspecifikationer, der tager højde for produkternes mange funktioner og elementer. Det højeste niveau – tre stjerner – tildeles produkter, der mere end opfylder den nuværende lovgivning på området.

De eftertragtede tre stjerner tildeles kun produkter, der efterlever en lang række forskellige kriterier i kategorierne materiale, genanvendelse og strømforbrug. For eksempel skal en trestjernet forretnings-pc være bygget af halogenfrit materiale, have en manual skrevet på klorinfrit papir, kunne skilles ad af en enkelt person med almindeligt værktøj, og alle plastikkomponenter, der vejer over 25 gram, skal være markeret efter standarden ISO 11469:2000 for lettere at kunne identificeres. Derudover skal strømforsyningen have en effektivitetsgrad på 80 % for pc’er og 85 % for notebooks ved en belastning på henholdsvis 20, 50 og 80 %.

Kilde: Fujitsu Siemens Computers - http://www.fujitsu-siemens.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078