23948sdkhjf

Danske medicoselskaber har guldrandede tider

Pengene vælter ind i kassen hos de danske virksomheder, der sælger medicoteknisk udstyr som høreapparater, stomiposer og katetre. Det skriver Finans.

Den danske medicoindustris indtjening voksede i 2015 med hele 30 procent, hvis man korrigerer indtjeningen for den 2 milliarder kroner ekstra store hensættelse, som Coloplast tog som følge af de mange sager om produktansvar i USA.

Hvis Coloplast helt ekskluderes fra analysen, er indtjeningen steget med 28,6 procent, viser en opgørelse over udviklingen i Danmarks 50 største virksomheder i medicobranchen, som Dansk Aktie Analyse har foretaget for Finans.

GN Hearing har stadig tocifret vækst
De 50 virksomheder omsatte i 2015 for 57,6 milliarder kroner, svarende til en stigning i salget på verdensplan med 11 procent, hvoraf Coloplast står for næsten en fjerdedel.

GN Hearing voksede 16 procent i 2015 sammenlignet med året før og har fortsat væksten i indeværende år.

De store selskabers vækst er fortsat ind i 2016, hvor GN Hearing voksede 11 procent i 1. halvår 2016, mens fx Coloplast voksede 8 procent organisk i lokal valuta.

- Hvis vi skal fastholde vores vækst og drift, skal vi sikre, at der er adgang til dygtig arbejdskraft, siger Anders Hedegaard, administrerende direktør i GN Hearing, til Finans.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082