23948sdkhjf

Terma vinder kontrakt til over 100 millioner

Det danske teknologiselskab skal levere nyt system til NATO
Terma har indgået en aftale med NATO Alliance Ground Surveillance Management Agency. Det danske teknologifirma skal levere og installere et automatisk genkendelses- og identifikationssystem til forsvarsalliancens program Alliance Ground Surveillance (AGS), som giver luftbåren overvågning af situationen på jorden.

- Vi ser det som en meget vigtig kontrakt, der gør Terma i stand til at bringe flere af vores kernekompetencer inden for radarteknologi og signalbehandling i spil til gavn for NATO AGS system, udtaler executive vice president og chief commercial officer, Steen M. Lynenskjold.

Kontrakten har en værdi af 15,1 millioner euro (112 millioner kroner), og løsningen skal leveres i 2019. Systemet skal integreres i NATOs base i Sigonella på Sicilien.

Systemet, som Terma skal levere, vil hjælpe brugeren med at fortolke data fra Synthetic Aperture Radar (SAR), der kommer fra fjernstyrede Global Hawk-droner, som er en del af AGS-programmet.

Terma har arbejdet tæt sammen med DTU Compute og DTU Space på at udarbejde en SAR billeddatabase i relation til billedgenkendelse og machine learning.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125