23948sdkhjf

Svingende dollarkurs giver minus hos Zepto

På trods af fortsat solid salgsfremgang endte Zepto alligevel med røde tal på bundlinjen i tredje kvartal.
På den positive side kunne Zepto notere stor fremgang i salget af flere produktgrupper i årets første tre kvartaler. Salget af LCD-TV steg med ikke mindre end 1.100 % set i forhold til samme periode i 2007, og salget af notebooks er i perioden vokset med 20 %.

Alligevel endte tredje kvartal med røde tal på bundlinjen. Resultatet før skat blev et underskud på 3,1 mio. kr. mod et plus på 1,5 mio. kr. i samme kvartal 2007. Til gengæld var der stadig pæn vækst i omsætningen fra 48,0 mio. kr. i tredje kvartal 2007 til 52,5 mio. kr. i år. Det er især den svingende dollarkurs, der får skylden for nedturen.

- Alle varer i vores industri handles i dollar, og i forbindelse med dollarens optur er vi også blevet ramt af vores egen evne til at forhandle en lang kredit hos vores underleverandører. Vi har eksempelvis 90 dages kredit hos nogle af vores udenlandske leverandører og afregner i dollar, så gælden er blot steget i kredittiden, fortæller Lasse Frost, CEO hos Zepto A/S.

Allerede tidligere på måneden nedjusterede Zepto de økonomiske forventninger for 2008, men i 2009 regner man fortsat med øget vækst og en betydeligt bedre indtjening.

- Vi er meget stolte af vores nye unikke produkter og oplever en stor efterspørgsel efter dem. Næste år forventer vi os også meget af vores nye Ultra thin LCD TV samt kommende Netbooks. Samtidig vil de investeringer, vi har foretaget i egne selskaber i år i Sverige, Norge, Tyskland og England, også bidrage til et mere positivt resultat, siger Lasse Frost.

Kilde: First North

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095