23948sdkhjf

Teknologiselskab konkurs

Planer om salg i ind- og udland bliver ikke til noget for Nordic NeuroStim. Firmaets teknologi kan leve videre
Nordic NeuroStim er blevet erklæret konkurs. Skifteretten i Aalborg har afsagt konkursdekret over selskabet med kontor i Aalborg den 16. september, og alle medarbejdere er blevet fritstillet. Det skriver finans.dk.

Konkursen skyldes ifølge kurator i konkursboet, advokat Morten Bjerregaard Nielsen fra Bjerregaard Advokatfirma, at ledelsen ikke har kunnet rejse den nødvendige kapital for at holde firmaet kørende.

Eksportdrømme brast
Hjælp til gangtræning
Nordic NeuroStim har udviklet en teknologi, som kan hjælpe halvsidigt lammede hurtigt i gang med gangtræning.

Apparatet Incedo består af en skosål med indbyggede sensorer, som registrerer patientens vægt på foden, og en elektrode placeret under svangen af foden. Den udløser elektrisk stimulator i det lammede ben under gang.

Teknologien er udviklet på baggrund af forskning på Aalborg Universitet.

Nordic NeuroStims teknologi til behandling af halvsidigt lammede kom på markedet i Danmark i januar. Planen var at gå ind på det tyske marked i løbet af 2016, fremgår det af den seneste årsrapport, der dækker 2015.

Markedsintroduktionen krævede dog ekstra kapital, og ledelsen forventede ifølge årsrapporten, at man kunne får tilført kapital ved en refinansiering på 12 millioner kroner i 2016.

Investorerne ville dog ikke være med længere. Resultatet blev konkursen.

Arbejder på salg af patent
Firmaet teknologi kan dog stadig nå markedet

- Virksomheden har jo et patent på et produkt, som kan hjælpe folk, der har nogle lammelser, for eksempel som følge af en blodprop. Min opgave er at samle flest mulige penge ind til kreditorerne, så hvis der er nogen, der vil købe det patent, så håber jeg, at de vil ringe til mig. Jeg har haft en del konkurser inden for branchen og vil gøre mit bedste for, at vi får tingene solgt på bedst mulig måde, siger Morten Bjerregaard Nielsen til finans.dk.

Siden etableringen i 2013 har Nordic NeuroStim givet et samlet underskud på 8,76 millioner kroner, fremgår det af 2015-årsrapporten.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078