23948sdkhjf

Her er Danmarks første dronestrategi

Danmarks første dronestrategi skal udvikle droneteknologien og skabe nye arbejdspladser ved at bringe virksomheder og forskere tættere sammen
Droner kan overtage og effektivisere en lang række svære og farlige opgaver, der i dag enten udføres manuelt eller slet ikke udføres. Danske virksomheder, forskere og myndigheder benytter sig allerede af droner inden for energi og forsyning, offshore-aktiviteter, landbrug, fiskeri, natur- og miljøbeskyttelse og geografiske data.

Men der er endnu et stykke vej, før mulighederne i droneteknologien kan udnyttes fuldt ud og omsættes til vækst og job i hele Danmark. Den udvikling ønsker regeringen at styrke og præsenterer i dag en ambitiøs strategi for droner. Samtidig afsætter uddannelses- og forskningsministeren 30 millioner kroner til en ny national droneforskningsinfrastruktur.

- Droneteknologien giver i dag muligheder, som få havde forestillet sig for blot få år siden. Det er vigtigt, at lovgivning, forskning og erhvervsliv følger med, så vi kan omdanne viden til værdi. Med en national dronestrategi vil regeringen skabe grundlag for en både ambitiøs og forsvarlig brug af droner i fremtiden, siger uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs.

Du kan læse Danmarks Dronestrategi her.

Strategiarbejdet er sket sideløbende med, at en ny regulering for droneflyvning er under udarbejdelse i Transport- og Bygningsministeriet. De nye regler skal skabe klare vilkår for virksomheders brug af droner under hensyn til flyvesikkerhed og privatlivets fred.

Millionbevilling løfter dansk droneforskning
I strategien fremhæves 6 områder og 23 konkrete initiativer. Af områder kan nævnes forskning i droneteknologi, etablering af internationalt attraktive testfaciliteter i Danmark, styrkede uddannelsesaktiviteter og eksportfremme på området. Af initiativer kan nævnes uddannelsesforløb om droner for Beredskabsstyrelsens indsatsledere og droneførere, en task-force der skal arbejde for, at der løbende kan testes droner ved HCA Airport på Fyn, og så skal nye droneførere lære reglerne for privatlivets fred, sikkerhed og meteorologi på godkendte droneskoler.

Uddannelses- og forskningsministeren afsætter 30 millioner kroner til en national drone-forskningsinfrastruktur ved navn UAS-ability, der består af tre centre til forskning i droneteknologi ved Syddansk Universitet, Aalborg Universitet og Aarhus Universitet. Universiteterne bidrager tilsvarende med 34 millioner. Forskningsinfrastrukturen er et forslag fra Dansk Roadmap for Forskningsinfrastruktur 2015 og støttes af flere andre universiteter og forskningsinstitutioner samt erhvervsliv.

Som oplæg til forhandlingerne om forskningsreserven senere på efteråret foreslår regeringen at afsætte midler til forskning og innovation i droneteknologi.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093