23948sdkhjf

GN sælger datterselskab for en lille milliard

Frasalget kan kaste endnu flere penge af sig til GN Hearing
GN Hearing sælger GN Otometrics til amerikanske Natus Medical Incorporated (Natus). Det oplyser den danske høreapparatproducent.

Købsprisen er på 145 millioner dollar, svarende til 962 millioner kroner, som Natus betaler kontakt på gældfri basis.

Med slaget indgår de to selskaber også et strategisk partnerskab om at samarbejde om fremtidig teknologi, produktudvikling og kommercialisering. Samtidig vil det, GN betegner som verdens første komplette digitale ørescanning-løsning, Otooscan, blive fuldt kommercialiseret af Natus med fremtidige royalties til GN Hearing.

Fokus på høreapparaterne
Efter salget retter GN Hearings al fokus på høreapparatforretnignen.

- Aftalen med Natus understreger
GNs nye samarbejdspartner
Natus er leverandør af produkter og ydelser til sundhedsplejen, der anvendes til screening, undersøgelser, behandling, overvågning og sporing af almindelige medicinske lidelser inden for neurologisk dysfunktion, epilepsi, søvnforstyrrelser, nyfødte pleje, høretab og balance samt mobilitetslidelser.
GNs dedikerede høreapparatstrategi samt GN Hearings fokus på strategiske partnerskaber, hvilket senest er afspejlet i aftalen med Audigy Group i Nordamerika. Det strategiske partnerskab vil gavne GN Hearing og Natus, navnlig i forbindelse med den innovative Otoscan teknologi som vil blive lanceret næste år, siger Anders Hedegaard, CEO i GN Hearing.

- Kombinationen af Natus og Otometrics skaber en global leder inden for test af hørelse, hørescreening samt vurdering af balance. Otometrics-brandet vil supplere vores nuværende portefølje og vil yderligere øge vores samlede vækstpotentiale, siger Jim Hawkins, Præsident og CEO i Natus.

Gennemførslen af transaktionen er betinget af myndighedernes godkendelse og forventes at finde sted i slutningen af 2016.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109