23948sdkhjf

Rivaler går sammen om ambitiøs it-forskning

Normalt konkurrerer Aalborg Universitet, Danmarks Tekniske Universitet og IT Universitetet i København om at tiltrække de bedste forskere, de fleste midler og det største antal studerende. Men sidste uges åbning af et nyt fælles it-forskningscenter varsler forsoning og mere samarbejde.
Det nye center MT-LAB er etableret med 25 mio. kr. i støtte fra Villum Kann Rasmussen Fonden. Pengene skal gøre det muligt for toneangivende danske forskere at udvikle datalogiske og matematiske modeller, som øger stabiliteten i komplekse software-systemer. Men centrets leder, DTU-professor Flemming Nielson, påtager sig også gerne rollen som forsonende forbillede:

- Vi anerkender, at vi hver især har nogle stærke kompetencer, og at vi for at løfte det her er nødt til at kombinere de kompetencer. Og så er det glædeligt, at vi har så meget fælles baggrund, at vi både fagligt og personligt kan finde ud af at samarbejde, så vi kan gøre Danmark endnu mere synligt på verdenskortet. Vores fokus er det faglige, men vi vil også gerne være med til at give en generel forståelse for, at vi kan nå mere internationalt, ved at it-miljøer går sammen, siger Flemming Nielson.

Vicecenterleder Kim Guldstrand Larsen, som er professor på Aalborg Universitet, ser samarbejdet som et middel til at sikre nødvendig dansk grundforskning.

- Mange af de bevillinger, der bliver givet på it-området, stiller fornuftige betingelser om et tæt samarbejde med virksomheder. Så de helt konkrete problemer tager vi hånd om i andre projekter. Her handler det om, at vi som forskere skal skærpe vores evner og metoder, og den form for grundforskning har vi savnet. Derfor har vi også indset nødvendigheden af at gå sammen for at få så stor en donation, som der er tale om her, forklarer Kim Guldstrand Larsen.

Kilde: Aalborg Universitet - http://www.aau.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141