23948sdkhjf

IT-koncern investerer i fynsk robot startup

Kubo Robot får penge og samspil med stor dansk IT-koncern. SE VIDEO
Startup robotvirksomheden Kubo Robot i Odense tiltrækker vigtig investering. IT-koncernen KMD har valgt at engagere sig i det fynske firma.

Mændene bag Kubo, CEO Tommy Schou Lund Otzen og CTO Daniel Friis Lindegaard, er ikke overraskende to glade herrer:

- Vi ser KMD’s investering som en stor anerkendelse af vores kompetencer inden for teknologi og læring. KMD har stor erfaring med it inden for skoleområdet, der løfter undervisningen for lærere og elever. Her passer Kubo godt ind, fordi læringsrobotten giver børn mulighed for at skabe teknologi i stedet for at konsumere teknologi ved at give eleverne en grundforståelse for programmering. Programmering kan hjælpe børn til at lære af deres fejl, og det ser vi en stor læringsmæssig værdi i. Det giver også lærerne mulighed for at se, om eleverne udvikler sig, siger Tommy Schou Lund Otzen, CEO i Kubo Robot.

Ligesom Daniel Friis Lindegaard har Tommy Schou Lund Otzen netop færdiggjort uddannelsen på Syddansk Universitets ingeniøruddannelse i lærings- og oplevelsesteknologi.

Kubo skal spille sammen med KMDs platform
Hos KMD er investeringen en del af ambitionen og strategien om at udvikle nye forretningskoncepter, der understøtter elevernes læring.

- Skolesektoren undergår i disse år en rivende udvikling, hvor de digitale læringsmidler spiller en større og større rolle. I KMD vil vi gerne være med til at understøtte den udvikling, og med investeringen i Kubo Robot er vi med helt i front omkring uddannelsesteknologi. Derfor skal Kubo-robotten også spille sammen med KMD’s eksisterende digitale læringsplatform Educa. Samtidig er vi glade for at være med til at kunne løfte en start-up virksomhed, som har et stort potentiale, siger Niklas Marschall, administrerende direktør i KMD Venture, der er et datterselskab i KMD-koncernen.

Samarbejdet mellem KMD og Kubo Robot blev initieret af Invest in Odense, som er sat i verden for at tiltrække virksomheder til byen og koble vækstorienterede virksomheder med relevante investorer.

Til efteråret vil Kubo også rejse penge via en crowdfunding-kampagne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093