23948sdkhjf

Kunder udskyder ordrer hos Danionics

Batteriproducenten venter stadig ikke at nå break-even, før det lykkes at tegne ordrer med en eller to store kunder.
Heller ikke i tredje kvartal 2008 lykkedes det batteriproducenten Danionics at få sorte tal på bundlinjen. Forøgelse af produktionen på virksomhedens asiatiske fabrik er i gang, men forløber langsommere end forventet på grund af finanskrisen og derfor endte man i tredje kvartal med et underskud på 0,4 mio. kr. før indregning af værdiregulering i Danionics Asia på 2,6 mio. kr.

På ordresiden har finanskrisen resulteret i, at så godt som alle mindre kunder i oktober og november har afbestilt eller udskudt ordrer således, at omsætningen i fjerde kvartal kun vil ligge på ca. 50.000 batterier i gennemsnit per måned. Grunden til afbestillinger og udskydelse af ordrer er, at kunderne oplever en afmatning i markedet som følge af den finansielle krise.

De store kunder indikerer også et ønske om at se tiden an, til der er mere klarhed over, hvordan forbrugerne reagerer. Den ene af virksomhedens store kunder reducerede sin produktionsordre med 50 % i tredje kvartal og har yderligere reduceret i fjerde kvartal. Blandt to af de andre storkunder arbejder Danionics stadig på at hente betydelige ordrer.

- Disse reduktioner i ordrerne er beklagelige, men fuldt forståelige. Meget få virksomheder har p.t. overblik over markedssituationen og vælger at reducere lagre og sikre deres likviditet. Samtidig oplever Danionics Asia dog en betydelig stigning i antallet af forespørgsler. En større konkurrent har indikeret, at man vil trække sig ud af Litium Polymer-markedet, og andre producenter har oplevet store tekniske problemer, og i flere tilfælde har betydelige mængder af batterier måttet tilbagekaldes. Det skaber fokus på producenter, der sætter kvaliteten i højsædet, skriver Danionics i sin kvartalsrapport.

På trods af finanskrisen har man i resten af 2008 valgt at fastholde sine forventninger om et underskud på 2-3 mio. kr. Samtidig fastholder man dog, at der skal indgås aftaler med mindst en og gerne to af de store kunder før virksomheden kan nå break-even.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078