23948sdkhjf

Lindpro på vej mod rekordår

Elinstallatøren er godt på vej mod et regnskabsrekord for såvel top- som bundlinje, og efter nytår åbner koncernen to nye afdelinger.
Sidste år rundede Lindpro 1 mia. kr. i omsætning, og selvom afmatningen i byggeriet tager toppen af aktiviteten, er der fortsat masser at se til hos el-koncernen, der beskæftiger omtrent 1.250 medarbejdere fordelt på 22 afdelinger i Danmark og fire på Grønland.

Når dønningerne efter de traditionelle nytårsbrag har lagt sig, vil Lindpro tilmed åbne nye afdelinger i Thisted og Svendborg, og det er med administrerende direktør Michael Højgaards ord udtryk for, at ”markedet har det rimeligt godt”.

2008 sætter regnskabsrekord
Lindpro er de to forudgående år vokset med 70 %, og noget tilsvarende skal man ikke forvente at se de kommende to. Michael Højgaard er dog overbevist om, at der ikke bliver tale om nogen decideret tilbagegang. Faktisk byder 2008-regnskabet efter alt at dømme på ny rekord, og det gælder både top- og bundlinje:

- Det regnskabsår, vi laver i ’08, bliver det bedste nogensinde. Det bliver svært at gøre bedre i 2009, men vi ryger i hvert fald ikke ned i et sort hul, siger direktøren.

Hos Lindpro kan man altså ikke kende den krisestemning, der berettes om i mange medier. Ifølge Michael Højgaard hænger det blandt andet sammen med, at Lindpro ikke har ret meget med boligsektoren at gøre. Det har måske kostet lidt under opsvinget, men omvendt skal man så heller ikke betale prisen nu:

- Vi har ikke haft del i opturen på boligområdet, men så får vi til gengæld heller ikke nedturen, forklarer han.

El-service er kerneforretningen
Hvor de forudgående to-tre år har budt på stor vækst, vil den kommende periode byde på trimning og opstramning af organisationen, således koncernen ikke taber "noget på gulvet".

I en periode med massiv vækst er det ofte svært for organisationen at følge med, og med omkring 300 nyansatte de senere år, har Lindpro mødt store udfordringer på netop det organisatoriske plan.

Der er dog ikke afskedigelser på dagsordenen p.t., og Michael Højgaard forventer at holde sin medarbejderstab nogenlunde konstant omkring de 1.250. Det skyldes først og fremmest, at et konstant højt aktivitetetsniveau på service- og sikkerhedsområdet gør virksomheden mindre konjunkturafhængig, og det er en styrke, som kan kompensere for en eventuel nedgang på entrepriseområdet.

Her udvikler forretningen sig dog også tilfredsstillende. Lindpro har netop nu større entrepriseopgaver hos blandt andre SE Bank, Nykredit, Rambøll og Lalandia. Også entrepriseområdet undergår i disse tider en gennemgribende optimering, hvor blandt andet Lindpros eget uddannelsescenter sørger for at klæde medarbejderne bedre på rent juridisk og kommunikativt. Det skal være med til at sikre et mere sammenhængende kontaktforløb med den enkelte kunde.

Om Lindpro
Når Lindpro efter nytår åbner sine to nye afdelinger, vil elinstallatøren være oppe på i alt 24 afdelinger, som drives fra hovedkvarteret i Glostrup. Lindpro ejes af MT Højgaard, hvis aktiviteter sørger for 10 % af Lindpros samlede omsætning, som i 2007 lå lige over 1 mia. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079