23948sdkhjf

Antallet af ansatte i iværksætterfirmaer er halveret

Men nye tal fra Danmarks Statistik viser, at virksomhederne, der ellers skal være med til at skabe dansk velstand, er på kraftig tilbagegang. Antallet af vækstiværksættere er nemlig faldet fra 165 til 153 virksomheder og ligger dermed på 43 procent af niveauet fra 2007.

Samtidigt er antallet af danskere, der arbejder for virksomhederne mere end halveret, så de nu beskæftiger 3.506 medarbejdere, skriver netmediet DIBusiness.dk

En ny vækstvirksomhed er op til fem år gammel, har fem eller flere ansatte i starten af vækstperioden og derefter en årlig vækst i fuldtidsbeskæftigelsen på mindst 20 procent i gennemsnit.

- De nye tal bekræfter, at vi i Danmark har en udfordring med at skabe job i vores vækstvirksomheder. Som medarbejder i en ny virksomhed tager man en risiko, som mange vælger fra. Derfor er det essentielt, at vi får styrket iværksætter– og vækstkulturen i Danmark, så folk tør arbejde og investere i virksomhederne. I den indsats er Fonden for Entreprenørskab helt central, siger Kent Damsgaard.

Brug de offentlige muligheder
Den københavnske virksomhed Donkey Republic, der gør det let at leje cykler, er en af de lovende kandidater, der kan blive en dansk vækstsucces. Fire partnere startede virksomheden i en baggård i slutningen af 2013. I dag har virksomheden 15 medarbejdere.

Dunkey Republic oplevede, at det var svært at sælge ideen til investorer, da de skulle udvikle deres produkt. Til gengæld kom de langt med legater og offentlige midler og et samarbejde med Roskilde Universitet.

- Ved at være meget opsøgende og lidt aggressive, lykkedes det os først at få en videnskupon på 100.000 kr. fra Innovationsfonden, hvorefter vi fik 50.000 kr. fra Fonden for Entreprenørskab. Pengene brugte vi fornuftigt på at bevise vores hypoteser om markedet, og det gjorde, at investorerne troede på os og turde investere, sige Rune Kokholm, COO, Donkey Republic.

Nemmere adgang til kapital
Ifølge DI skal det være mere attraktivt for danskerne at støtte virksomheder, der skyder op i nærmiljøet, økonomisk. Det skal eksempelvis være nemmere for danskerne at bruge deres pensionsopsparinger til at investere i egen eller andres virksomheder, mener DI.

- Nystartede virksomheder er ofte afhængige af investeringer fra deres nærmeste omgangskreds og lokalmiljøet. Derfor foreslår vi dels, at der skal være mere fleksible muligheder for at investere den frivilligt opsparede del af sine pensionsmidler i ikke-børsnoterede virksomheder, og at man kombinerer den nuværende iværksætterkonto med de private pensionsopsparinger, siger Kent Damsgaard ifølge DIBusiness.dk
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156