23948sdkhjf

Dansk erhvervslivs underskov knuser krisen

Det syder og bobler af vækst og forventninger i det store lag af mindre og mellemstore ejerledede virksomheder
Det fremgår af årets ejerlederanalyse fra rådgivningsvirksomheden PWC, der i næste måned kårer Årets Ejerleder 2016. Her kan man læse, at 65 procent af ejerledervirksomhederne er vokset mere end 25 procent de seneste tre år. Det skriver Finans.dk.

Forventningerne hos så godt som alle ejerledervirksomheder er tunet ind på mere vækst også i de kommende år.

- Der er rigtig god vækst i øjeblikket, og de mest succesfulde af ejerlederne signalerer også forventning om yderligere vækst fremover, siger Jesper Møller Langvad, partner i PWC, til Finans.

Afgørende for dansk vækst
Sigurd Schou Madsen, erhvervspolitisk konsulent i Dansk Erhverv, fremhæver de ejerledede virksomheders præstationer.

- Ejerledere har et helt særligt engagement i at drive virksomheden, ligesom de har en ekstremt tæt viden om produktet og kunderne, siger han og kalder væksten hos ejerlederne for opløftende og i de kommende år også afgørende for at trække dansk vækst op.

Ifølge Kent Damsgaard, vicedirektør i Dansk Industri, er der stor forskel på, hvordan de ejerledede virksomheder har klaret sig i de senere år. Mange af de bedste har klaret sig rigtig godt på grund af deres langsigtede strategiske fokus, mens andre mangler at komme i gang med den digitale omstilling.

- Ejerlederne har en særlig mulighed for at tænke langsigtet og strategisk, og det gavner deres forudsætninger for vækst. Men meget hviler på ejerlederne, fordi de ofte står med hele beslutningen selv, siger Kent Damsgaard og fremhæver over for Finans, at adgangen til kapital er blevet nemmere end i årene efter finanskrisen.

Originalartikel: http://finans.dk/finans/erhverv/ECE90939...
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.065