23948sdkhjf

Flere ordrer til GomSpace

Det danske nanosatellit-firmaet har fået nye kunder i Spanien og USA
GomSpaces ekspertise inden for nanosatelitter har sikret firmaet en ordre på radioplatforme og antenner fra amerikanske HawkEye 360.

HawkEye er i færd med at udvikle et radiofrekvens detektions- og kortlægningssystem ved hjælp af en gruppe små satellitter i lavt kredsløb om jorden. Hertil bidrager GomSpace, hvis leverance efter planen skal sendes i kredsløb i sidste halvdel af 2017

- Vi glæder os til at understøtte HawkEye 360 i deres opsendelse af Pathfinder-missionen og til at åbne nye forretningsmuligheder på baggrund af små satellitter og vores førende position inden for innovative radio-payloads, udtaler Niels Buus, GomSpaces administrerende direktør.

Danske nanosatellitter til Spanien
GomSpace har også indgået en aftale med spanske Aistech. Ordren, som har en værdi af 200.000 euro (1,48 millioner kroner), omfatter leverancer af platforme til det spanske firmas første nanosatellit.

- Vi har valgt GomSpace på grund af deres erfaring og ekspertise med at udvikle rumsystemløsninger. For os er det vigtigt at vælge en partner med dokumenteret erfaring, og vi er overbeviste om, at GomSpace vil være en kvalificeret partner i forhold til at nå vores mål, siger Carles Franquesa, CEO i Aistech.

Aistechs mål er at opbygge et netværk af nanosatellitter, som skal hjælpe organisationer i deres beslutningsproces. Planen er at få de første satellitter, GomSpace skal levere, i kredsløb i 2017. Når vi kommer frem til 2020, skal der så være et helt netværk, som opsamler data i realtid.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078