23948sdkhjf

Sjællandsk elektronikfirma vil hente 105 millioner på børsen

Ejerne bag Acarix, som udvikler diagnosticeringsudstyr, giver afkald på en tredjedel af ejerandelen
Det danske firma Acarix forbereder en børsnotering i Sverige til december. Her vil selskabet, der har adresse i Lyngby, rejse 140 mio. svenske kr., svarende til 105 mio. kr. Det skriver Berlingske Business.

- Kapitalen skal primært bruges
Har været undervejs mere end et årti
Acarix blev etableret i 2009 i et samarbejde mellem Aalborg Universitet og Coloplast. Forud var gået flere års udvikling af firmaets specielle teknologi.

Kernen i Acarix er systemet Cadscor, som giver læger mulighed for at lytte sig frem til blodpropper inden de opstår. Det gør de ved at anvende et hjerteplaster med indbygget mikrofon og avanceret teknik, som lytter efter turbulens forårsaget af åreforkalkning i hjertets kranspulsåre.

Cadscor ventes at blive lanceret i Tyskland, England, Sverige og Danmark i andet kvartal af 2017.
til at eksekvere på den lancerings- og kommercialiseringsstrategi, vi allerede har på plads. Det betyder, at vi skal have vores egen direkte salgsstyrke på plads, så vi har fuld kontrol med processen, når vi lancerer, siger administrerende direktør,Søren Rysholt Christiansen til avisen og tilføjer, at en mindre del af pengene bliver reserveret til at fortsætte udviklingen af firmaets centrale apparat, Cadscor-system.

Ifølge direktøren er der givet tilsagn og garantierklæringer for de 140 svenske millioner.

Farvel til en tredjedel af ejerskabet
Acarix fik for nyligt en investering på et tocifret millionbeløb i svenske kroner fra den kinesiske strategiske investor Puhua Jingxin. Det sikrede kineserne 10,2 procent ejerandel.

Børsnoteringen betyder, at de nuværende ejere nu må giver afkald på en tredjedel af ejerskabet. Ud over Puhua Jingxin og en række mindre firmaer sidder venturefondene SEED og Sunstone Capital med hver 31,52 procent af Acarix, mens har Coloplast 11,18 procent af ejerskabet. Acarix udspringer da også af et samarbejde mellem Coloplast og Aalborg Universitet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078