23948sdkhjf

Danske robot-iværksættere vinder international pris

Kubo Robot fra Odense løb med prisen Pitch 2016 Winner foran 200 andre virksomheder på Europas største tech-messe Web Summit i Lissabon
Der udbrød dansk jubel i Lissabon i sidste uge på Europas største tech-messe Web Summit. Iværksættervirksomheden Kubo Robots fra Fyn blev foran 20.000 tilskuere hyldet som vindere af prisen Pitch 2016 Winner foran 200 andre virksomheder.

Kubo Robots vandt prisen for deres udvikling af en robot, som børn selv bygger og programmerer, og som dermed forventes at gå sin sejrsgang i skoler og private hjem.

- Det var grænseoverskridende, men da jeg var på scenen vidste jeg, hvad jeg skulle. Vores robotløsning bar os igennem, sagde Tommy Otzen, en af to grundlæggere, og ham der står som Kubo Robots administrerende direktør, foran de mange tilhørere.

Succesen var spottet
I Danmark og på Fyn har man da også haft et særligt øje for Kubo Robots og virksomhedens potentiale. Virksomheden blev for nogle måneder siden udpeget til en særlig Iværksætterpilotordning, nedsat under Innovationsfonden, hvor 18 af landets bedste iværksættere får et års støtte til at få deres forretning banket i gang.

Thomas Juhl, projektleder Væksthus Syddanmark, der er operatør på Iværksætterpilotordningen ser et meget stort potentiale i Kubo Robot og deres robotløsning.

- De har skabt et produkt, som er skalerbart og relativt unikt. De kombinerer robotteknologi og læring og de har set et internationalt markedspotentiale fra starten, siger Thomas Juhl.

Kubo Robots er af Innovationsfonden, som opfølgning på WebSummit, inviteret til en amerikansk præsentations-tour til Silicon Valley i San Francisco, hvor de skal åbne døren til det amerikanske marked. Kubo-folkene har taget flyet direkte fra Lissabon til San Francisco og er på dansk grund igen den 25. november.
Læs mere om: Kubo
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.533