23948sdkhjf

Elektronikaffald bag prestigepris

Effektfuld cleantech-løsning sikrer DanWeee prisen som EY Entrepreneur Of The Year i kategorien Cleantech

700 gæster og nominerede virksomheder i otte kategorier var torsdag aften samlet til den danske finale i verdens største vækstskaberkonkurrence EY Entrepreneur Of The Year.

Prisen i kategorien Cleantech gik i år til DanWeee Recycling i Hedehusene. Med en rigtig god ide har firmaet vist et forretningsmæssigt potentiale i løsningen af et samfundsmæssigt problem, som i fremtiden kun bliver større. 

For at vinde Cleantech-kategorien, skal virksomheden udvikle produkter, services eller processer, der reducerer ressourceforbrug og forurening bedre end gængse teknologier. DanWeee, der sorterer og forædler elektronikaffald og skaber nye og bedre teknologier, som kan frembringe renere fraktioner og højere genanvendelsesgrad af elektronikaffald, lever til fulde op til kravene til en ægte cleantech-virksomhed.

- Den uafhængige jury har vist begejstring for vindervirksomhedens fokusområde og evne til at tænke innovativt. Juryen betegner vinderen som prototypen på en moderne, smart virksomhed, der afhjælper en hastigt voksende miljømæssig og ressourcemæssig udfordring – både herhjemme og i udlandet. Samtidig er juryen imponeret over entrepreneurernes vilje og evne til på kort tid at opbygge en virksomhed, der kontinuerligt udvikler nye og effektive løsninger, og som rækker uden for landets grænser for inspiration og nye forretningsmuligheder, fortæller Carsten Kjær, partner i EY og ansvarlig for Cleantech-kategorien i EY Entrepreneur Of The Year. 

I sin begrundelse fremhævede juryen også, at der i gennemdigitaliseret samfund som vores, hvor vi udskiller elektroniske dele i et stadigt stigende tempo, er brug for virksomheder som DanWEEE Recycling, hvor genanvendelse og ressourceoptimering er i centrum. 

Om EY Entrepreneur Of The Year
EY Entrepreneur Of The Year er verdens største konkurrence for vækstvirksomheder og en hyldest til de dygtigste og mest innovative vækstskabere.

I alt lever 1.260 virksomheder i 2016 op til de vækstkrav, der giver adgang til konkurrencen: Entrepreneuren er indehaver af et aktie-, anpartsselskab eller lignende, virksomheden har eksisteret i min. tre år, seneste regnskab viser positivt resultat og positiv egenkapital, virksomheden har min. 20 ansatte og haft vækst i antallet, virksomheden har haft min. 15 procent vækst i omsætning eller bruttoavance.

Ved landskåringen i EY Entrepreneur Of The Year uddeles priser i kategorierne: Growth DK, Globalization, Innovation, Start-up, Cleantech, Life Sciences samt Æresprisen og landsvinderen kåres.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079