23948sdkhjf

IDA: Rigtige teknologiske hensigter i regeringsgrundlaget

Teknologi og innovation har en fremtrædende plads i regeringsgrundlaget. Flere af de nyudnævnte ministre har dermed mulighed for at trække Danmark i den rigtige retning på vej ind i en ny teknologisk tidsalder. Især hæfter jeg mig ved et nyt Disruptionråd, ny strategi for deleøkonomi, ny digital satsning, Danmark som teknologisk testland, nyt teleforlig og ny satsning på grønne teknologier. Nu vil vi følge tæt om ord følges af handling og at regningen ikke skal betales af forringelser på SU, besparelser på uddannelse og senere tilbagetrækning, siger formanden for Ingeniørforeningen, IDA Thomas Damkjær Petersen.

Han fremhæver, at med rette satsning, så vil Danmark få mulighed for at høste fordele i den internationale konkurrence om arbejdspladser og produktion. Men det kræver, at regeringens intentioner om ”erhvervsrettet forskning” indfries, så den tekniske forskning løftes fra en nuværende bundplacering til mindst top 10 internationalt.

- Forskning og uddannelse er helt centrale elementer i udviklingen af velfærdssamfundet. I et land af Danmarks størrelse, er innovation og dygtiggørelse de absolut vigtigste parametre, hvis vi fortsat skal kunne være en seriøs spiller i en verden i hastig teknologisk udvikling. De teknologiske hensigter er en god begyndelse, men endnu flere initiativer bliver nødvendige de kommende år. Finansloven for 2017 indhentede ikke regeringens tidligere besparelser på forskning og uddannelse, siger Thomas Damkjær Petersen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078