23948sdkhjf

Danske virksomheder er ukendte i verden

Hvad har virksomhederne Deutsche Bank, Royal Dutch Shell, Chanel, Dior, Heineken og Rabobank, Wasa, Fjällräven og Ikea til fælles?

Ikke så meget andet end at de er eksempler på virksomheder, som unge fra Storbritannien, USA, Kina, Polen og Tyskland tror er danske. Det viser en undersøgelse foretaget for Dansk Industri (DI) blandt 2.500 unge i fem forskellige lande.

Ifølge undersøgelsen er det kun 13 procent af de unge udlændinge, der kan nævne en dansk virksomhed. Og bare hver 20. ung kan nævne to eller flere, skriver erhvervsmediet DIBusiness.dk

Spørger man den globale rekrutteringsvirksomhed Mercuri Urval, er det både forståeligt og genkendeligt, at så få unge udlændinge kan nævne navne på danske virksomheder.

- Bortset fra de allerstørste er de fleste danske virksomheder mest kendt i nærområderne. Som virksomhed og som politiker kan man starte med at spørge sig selv: hvorfor skal en topstudent fra Kina vælge Danmark og ikke for eksempel Canada siger administrerende direktør i Danmark, Christian Kurt Nielsen.

Han mener, at en national branding-strategi vil øge kendskabet til Danmark. Han peger dog samtidig på, at det ikke er svært at få mange ansøgninger til en stilling.

- Selv på danske stillingsopslag i Danmark er der unge fra udlandet, der søger. Det svære er at få de rette ansøgere – for eksempel de dygtige højtuddannede udlændinge, siger Christian Kurt Nielsen.

Konkurrencen spidser til
Ifølge en rapport fra Boston Consulting Group vil der i 2030 være et massivt underskud af arbejdskraft i næsten alle de største økonomier i verden.

Konkurrencen om talenter spidser til, og her vil kendskab betyde noget, forklarer direktør for Institut for Marketing på Copenhagen Business School (CBS), Alexander Josiassen.

- Hvis unge i udlandet ikke kan nævne eller genkende danske firmaer, kunne det blive opvejet af, at de kendte Danmark som land. På samme måde som man kender cubanske cigarer, russisk kaviar og schweiziske ure, men ikke nødvendigvis virksomhederne bag. Som land er Danmarks ”kendthedsfaktor” desværre bare ret svag, siger han til DI Business.dk

Læs hele rapporten fra DI.

Fakta:
DI Global Talent Survey 2016
Udført blandt i alt 2.500 unge studerende og ansatte mellem 18–35 år
Udført af YouGov i oktober 2016
Udført i fem lande: Storbritannien, Polen, Tyskland, Kina og USA
13 procent kan nævne en dansk virksomhed
5 procent kan nævne to danske virksomheder
5 procent kan nævne tre danske virksomheder. 

De mest kendte danske virksomheder:
Lego
Carlsberg
Maersk
Danske Bank
Novo Nordisk

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081