23948sdkhjf

GomSpace investerer sig til mindre overskud

Økonomisk optur for satellitproducenten som ruster sig til fremtiden

Den Aalborg-baserede producent af nanosatellitter GomSpace er vokset betragteligt i år. Efter de første tre kvartal af 2016 er omsætningen vokset til 37,1 mio. svenske kr. sammenlignet med 22,1 mio. svenske kr. i samme tidsrum sidste år.

Samtidig er periodens resultat forbedret til en halv million svenske kr. efter de tre første kvartaler i 2016 mod et underskud på 6,6 mio. svenske kr. i samme periode året før.

- Resultaterne i årets første tre kvartaler var tilfredsstillende og indenfor forventningerne. Bruttomargin er 58 procent o de første ni måneder, hvilket også er bedre end forventet, siger administrerende direktør Niels Buus og uddyber:

- Vi er nu i gang med at implementere investeringsprogrammet, hvorfor resultatet er lavere end i de foregående kvartaler er.

Forbereder sig til fremtiden

Investeringerne, der skal bringe firmaet i front i fremtidens rummarked, omfatter blandt andet etableringen af en salgsorganisation i USA og Singapore, som ventes at komme i gang i 1. kvartal 2017. 

GomSpace har også etableret en HR-funktion, som skal tage hånd om rekruttering og træning. I den forbindelse er det værd at bemærke, at antallet af ansatte i årets løb er vokset til 55 hvoraf de 38 er fuldtidsansatte. For et år siden var de tilsvarende tal henholdsvis 31 og 29. 

Endelig investerer GomSpace i nye produktionsfaciliteter. De ventes i drift i 1. kvartal 2017.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094