23948sdkhjf

Nilfisk vil hente milliarder på børsen

Interesserede kapitalfonde skal have den helt store pengepung frem, hvis ikke Nilfisk skal ende på børsen

Opsplitningen af NKT Holding sender Nilfisk, den ene af koncernens to grene, på børsen. Det forudsiger NKTs bestyrelsesformand Jens Due Olsen overfor Berlingske.

Kapitalfonde har udvist interesse i støvsugerkoncernen. Prisen, de i formandens overbevisning er villige til at betale, kan dog ikke stå mål med gevinsten ved en børsnotering:  

- Jeg er klar over, at Nilsk er en lækker bisken for kapitalfonde, men der er også børsnoterede benchmarks som inden for hele træskolængder indikerer, hvad værdien efter lidt indkøring bliver på børsen, og jeg har svært ved at se, hvordan regnestykket hos en kapitalfond kan give vores aktionærer en bedre deal, siger Jens Due Olsen til Berlingske.

Hvor meget Nilfist er værd er i sagens natur uvist. Et kvalificeret bud lyder dog på 6,6 og 8,9 mia. kr. 

Planerne ligger i forlængelse af, at selskabet tilbage i september meddelte, at NKT Holding skal splittes i to selvstændige børsnoterede selskaber; NKT Cables - inklusive nyerhvervelsen ABB HV Cables plus NKT Photonics - og altså Nilfisk. 

Processen ved en børsnotering bliver ifølge formanden sådan, at folk med en aktie i NKT får en aktie i Cables og en i Nilfisk.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078