23948sdkhjf

Dansk droneproducent i Boeing-finansieret samarbejde

Sky-Watches transatlantisk partnerskab går ind i sidste fase. Prototypetest er lige om hjørnet
Boeing har finansieret og faciliteret et parternskab mellem Sky-Watch i Støvring og de canadiske virksomheder Solace Power (Solace) og Agile Sensors Technology (Agile). De tre virksomheder vil inden årets udgang demonstrere en autonom Quadrotor UAV med trådløs opladning i Canada.

Det vil være en vigtig demonstration af, hvordan UAVer (droner) kan anvendes til overvågning af forsyningsledninger og andre industrielle installationer.
Fra studie til prototype og test
Virksomheden Solace har gennemført et ”proof-of-concept”-studie hvor man har trukket på ekspertise Boeing Phantom Works indenfor udvikling af batterier og batteri-styresystemer.

Efter en design- og integrationsfase blev der i november 2015 gennemført succesfuld teknologidemonstration.

Gennem det sidste år har Sky-Watch udviklet en specialbygget Quadrotor UAV, som er blevet udstyret med motorkontrolsystemer fra Agile, som muliggør avanceret motorstyring og præcisionslanding.


- Gennem vores partnerskab med Sky-Watch har vi været i stand til at samle en række eksperter fra industrien for at udvikle et produkt, som kan revolutionere måden hvorpå man overvåger industrielle installationer, siger Kurt Maute fra Boeing International Strategic Partnerships, som er ansvarlig for Boeings industrisamarbejde i Denmark.

Kan redefinere droners rolle
Sky-Watch skal sammen med den canadiske forsknings- og udviklingsorganisation C-CORE stå i spidsen for demonstrationen af teknologier til præcisionslanding og trådløs opladning inden udgangen af 2016. Prøveflyvninger med en fuldt integreret prototype over canadiske forsyningsledninger forventes i 2017.

Når teknologien er fuldt udviklet kan den ultra-præcise UAV integreres i eksisterende overvågningssystemer og levere en økonomske og pålidelig løsning til industrien.

- Denne teknologi har potentialet til at redefinere hvordan UAV’er kan understøtte industriens overvågningsløsninger (Health and Safety Monitoring Systems), siger Graylin Worcester, som er projektkoordinator i Boeings udviklingsdivision Phantom Works International.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079