23948sdkhjf

Xtels aktiviteter videreføres delvis

Tidligere ejer af konkursramt nordjysk teknologivirksomhed viderefører en del af aktiviteten i et nyt selskab, som satser på trådløse løsninger indenfor IoT.

Aalborg-virksomhed Xtel er gået konkurs, men dens aktiviteter videreføres i beskåret form i et nyt selskab. Det fortæller advokat Boris Frederiksen, der er kurator i konkursboet efter Xtel.

- Det lykkedes ikke at redde virksomheden fuldt ud, men omkring en fjerdedel af de hidtidige aktiviteter og projekter er blevet overtaget af et nyetableret selskab, siger han.

Bag det nye selskab, Xtel Wireless ApS, står Torben Clement, der også var direktør og ejer i nu konkursramte Xtel ApS.

Ansatte er fritstillet

Boris Frederiksen ved ikke, hvor mange af de 50 medarbejdere i det konkursramte selskab, som kan få job i det nye selskab.

- Der var desværre ikke penge til at betale medarbejderne i Xtel, og derfor måtte vi fritstille dem alle, siger han.

Boris Frederiksen kan endnu ikke sige, hvor mange penge der bliver fra konkursboet til kreditorerne.

- Banken (Nordea, red.) har et virksomhedspant i aktiverne, og først derefter skal midlerne fordeles til lønmodtagerkrav, Skat og øvrige krav fra banken, siger han.

Satser på trådløse løsninger

Torben Clement ønsker endnu ikke at fortælle om den fremtidige drift af Xtel Wireless og om hvor mange medarbejdere, der bliver plads til her.

- Det eneste, jeg kan sige nu, er, at den nye virksomhed, som jeg har stiftet, alene skal have fokus på trådløse løsninger, siger han.

Det nu konkursramte Xtel solgte i 2015 for 23 mio. kr., og overskuddet efter skat var på 506.000 kr.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094