23948sdkhjf

Flot regnskab fra Roblon

Det var en meget tilfreds ledelse, der satte punktum for 2007/2008 hos nordjyske Roblon. Både omsætning og overskud steg i forhold til året før.
I regnskabsåret 2007/2008 opnåede Roblon et resultat før skat på 34,5 mio. kr. mod 32,3 mio. kr. året før. Resultatet er bedre end forventet ved årets begyndelse. Omsætningen blev på 251,9 mio. kr. mod 234,0 mio. kr. året før

- På baggrund af specielt den seneste tids udvikling på markederne og vore forventninger ved årets begyndelse anser bestyrelsen det samlede resultat som værende meget tilfredsstillende, konstateres det i Roblons årsregnskab.

Både Roblon Industrial Fiber og Roblon Engineering har i 2007/2008 realiseret en omsætning og et primært resultat, der var bedre end sidste år og bedre end forventet ved årets start. I Roblon Lighting har der været faldende aktivitet og resultat, hvilket ikke var forventet ved årets start.

Roblon Industrial Fiber, der leverer produkter til kabelindustrien, primært inden for segmentet fiberoptiske kommunikationskabler, har oplevet fremgang i afsætningen til denne industri. Inden for segmentet offshore har man oplevet en væsentlig stigning i afsætningen.

Roblon Engineerings øgede omsætning skyldes primært et væsentligt større salg af kabelmaskiner og et større projektsalg af windere, mens omsætningen af tovværksmaskiner har været vigende i forhold til niveauet året før.
Sidst men ikke mindst skyldes Roblon Lightings tilbagegang en afmatning på enkelte markeder. Andre markeder og OEM kundesegmenter har udviklet sig positivt.

For hele virksomheden er der i 2008/2009 budgetteret med en lavere omsætning end i det forløbne år. Der forventes en mindre stigning i de samlede omkostninger, idet salgs- og udviklingsomkostninger fastholdes på et højt niveau for at fastholde den langsigtede strategi om øget organisk vækst og et højt aktivitetsniveau.

- Selskabets tre divisioner opererer på vidt forskellige markeder, som er meget forskelligt berørt af situationen. Nogle forretningsområder ser ud til at have bedre mulighed for at udvikle sig end andre i det kommende år. Totalt set må vi dog forvente lavere omsætning i alle divisioner, skriver Roblon i årsregnskabet.

På den baggrund forventer virksomheden en omsætning i intervallet 210-220 mio. kr. og et resultat før skat i intervallet 18-23 mio. kr.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08