23948sdkhjf

NKT Cables lander Kriegers Flak-ordre

Der skal leveres 50 kilometer søkabler for millioner af euro

NKT Cables har fået en ordre fra Energinet.dk og 50Hertz på fremstilling, levering og udlægning af søkabler til Kriegers Flak Combined Grid Solution (Kriegers Flak CGS).

Dette er den tredje ordre på kabler til havvindmølleparker, som NKT Cables har modtaget i 2016. De to øvrige havvindmølleordrer er Hornsea and Borssele Alpha.

- Vi har fået endnu en kontrakt på et havvindmølleprojekt fra nogle af vores mest erfarne offshore-kunder, Energinet.dk og 50Hertz. Det understreger vores position som en betydelig spiller i denne industri og som en stærk og troværdig partner. Samtidig sikrer ordren os fuld visibilitet for vores AC offshore produktion indtil 2018, siger NKT Cables CEO, Michael Hedegaard Lyng.

Søkablerne fra NKT Cables skal forbinde den kommende danske havvindmøllepark Kriegers Flak og den tyske havvindmøllepark Baltic 2. Vindmølleparkerne er placeret mindre end 25 kilometer fra hinanden i Østersøen.

For NKT Cables vil ordren have en værdi af cirka 42 mio. euro i markedspriser og omfatter levering, udlægning og installation af cirka 50 km 150 kV AC højspændingssøkabler.

Kablerne produceres i Køln i Tyskland, og vil blive taget i drift i slutningen af 2018.

Når projektet står færdigt vil det sikre elforsyningen mellem Sjælland og den tyske delstat Mecklenburg-Vorpommern.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.507