23948sdkhjf

VIDEO: Robotten Trille kører med vasketøj

Plejepersonalet undgår at køre tunge vogne med vasketøj mellem Seniorcenter Møllegårdens boliger og plejehjemmets vaskeri. Det klarer robotten Trille


De har fået en ny 'kollega' på Seniorcenter Møllegården i Gladsaxe Kommune: Robotten Trille kører fra boliger til vaskeri med beboernes vasketøj. Dermed undgår plejepersonalet at fragte tunge sækkevogne frem og tilbage på plejehjemmets store område langs underjordiske gange over mange kvadratmeter.

Arbejdsmiljøet er forbedret markant, medarbejderne har fået færre udfordringer og Trille ... hun brokker sig aldrig, holder ikke ferie og er aldrig syg.

Blue Ocean Robotics har arbejdet tæt sammen med Seniorcenter Møllegården for at integrere transportrobotten Trille i plejehjemmets dagligdag. Robotten er fx udstyret med et kort over plejehjemmets grundplan, og Blue Ocean Robotics har målt hver en cm2 af plejehjemmet op for at tilrettelægge ruter og fylde data på Trille.

En lokal smed, Lars Jensen fra firmaet CJ montage, har lavet buret, som kan fyldes med vaskeposer, i samarbejde med enhed for velfærdsteknologi i Gladsaxe Kommune.

Robotten Trille
- Tidligere kørte plejepersonalet sækkevogne med tøj til kun få beboere af gangen. Trille kan transportere til 10 beboere pr. kørsel.
- Trille kan transportere op til 100 kilo.
- Robotten er en MiR100 og kan betjenes med Ipad, computer eller telefon.
- Den har scannere og 3D kameraer, som gør den i stand til at køre uden om langsomt gående beboere - f.eks. med rollatorer eller kørestole.
- Trille kan køre i 13 timer og 20 km uden opladning.

Artiklen er en del af temaet VIDEO.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08