23948sdkhjf

Rekordår hos R&D

Ingeniørvirksomheden vil fordoble bundlinjen i løbet af de kommende tre år

Den østjyske ingeniørvirksomhed R&D kommer ud af regnskabsåret 2015/2016 med et rekordresultat målt på både bruttofortjeneste og årets resultat. Bruttofortjenesten er vokset fra 51,4 mio. kr. til 96,4 mio. kr. og årets resultat fra 6,8 mio. kr. til 23,5 mio. kr.

For de to ejere, Morten Storm Pedersen og Carsten Vejby Møller, er dette års rekordresultat kun et skridt på vejen mod nye målsætninger. Ambitionen er en fordobling af årets resultat over de næste tre år til 48 mio. kr.

Stor omsætning er ikke et mål i sig selv

Mange vil formentlig vælge at sætte målene for den fremtidige vækst både i stigende bruttofortjeneste og bundlinje. Det ligger dog solidt i kulturen hos R&D, at målene for den fremtidige vækst primært er funderet i årets resultat.

- For os er det ikke afgørende med en kraftig vækst i bruttofortjenesten. Det vigtigste er, at vi har en solid og sund forretning og løser nogle opgaver, som skaber værdi både for kunderne, vores medarbejdere og R&D, siger Morten Storm Pedersen.

- Derfor sætter vi målet i årets resultat velvidende, at bruttofortjenesten oftest vil følge med op.

- Vi skal øge specialiseringen

Den fortsatte udvikling af R&D skal primært ske gennem en fokuseret specialisering i specifikke nicher. R&D er således en af verdens førende leverandører af testbænke til vindmølleindustrien, og arbejder netop nu med at udvikle og bygge en af verdens største testbænke til LORC på Lindø.

- Vi har gennem årene udviklet os til at have en stor dybde i kompetencerne inden for testbænke til vindmølleindustrien, så vi i dag kan tage det fulde systemansvar for et projekt. Den viden har vi overført til flyindustrien, hvor vi eksempelvis arbejder for en stor international og meget anerkendt virksomhed med samme nichefokus, siger Morten Storm Pedersen, og fortsætter:

- Den specialisering skal vi fortsætte, og vi står overfor flere vigtige valg for netop at blive mere fokuserede. Det gælder eksempelvis inden for Tools & Structures, som er et af vores andre ydelsesområder. Her skal vi nu også til at fokusere vores kompetencer yderligere, så vi kan skabe endnu højere værdi for vores kunder ved at tage et større ansvar for alle dele af deres projekter.

Opdeling af virksomheden

Som et led i den fortsatte fokusering og specialisering har R&D delt virksomheden op i tre selskaber (R&D Engineering A/S, R&D Tools & Structures A/S og R&D Test Systems A/S) med hver deres ydelsesområde.

- Vi er vokset fra at være en traditionel ingeniørforretning til i dag i højere grad at sælge systemløsninger inden for tre forskellige forretningsområder, siger Morten Storm Pedersen.

- Ved at dele virksomheden op giver det os endnu bedre muligheder for at fortsætte specialiseringen, så vi besidder meget dybe kompetencer, men naturligvis også fortsat kan samarbejde på tværs, tilføjer han.

Øget internationalisering

De to ejere af R&D ser også mod udlandet, hvor der findes rigtig mange interessante kundeemner. Det handler i første omgang om Tyskland, hvor de er langt fremme i planlægningen omkring en ny afdeling.

- Når vi ser mod udlandet, er vi også meget målrettede og fokuserede på, hvor vi kan gøre en forskel, siger Morten Storm Pedersen, og fortsætter:

- Derfor går vi ikke med spredehagl til markedet, men har udvalgt specifikke områder, vi vil arbejde med i første omgang, og så vokse der ud fra.

Firmanavn
mio. kr. 2015/16* 2014/15
Bruttoresultat  96,4 51,4
Resultat efter skat  23,5 6,8
Egenkapital 29,6 12,8
Antal medarbejdere  120 75
Regnskabet er afsluttet den 30. juni 2016    
*Tallene for 2015/2016 er opgjort for alle selskaber i R&D-koncernen, og tallet er derfor ikke identisk med det, som fremgår af regnskabet for R&D A/S.    
     
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109