23948sdkhjf

Texim øger for sjette år i træk

Komponent- og systemdistributøren kalder selv 2016 for et konsolideringsår

Texim kom igen i 2016 med et yderst tilfredsstillende resultat for Norden.

- Med en vækst på over 22 procent, er der igen tale om et all-time high resultat. Tilvæksten har været speciel høj i den embedded afdeling, hvor man har oplevet en næsten 40 procent stigning. Også de to andre afdelinger component og wireless har haft en positiv fremgang, siger Jeff Iversen Mankvard, chef for Texim i Norden.

Ud over den økonomiske fremgang lykkedes det komponent- og systemdistributøren at styrke salgsstyrken med Vagn Olsen pr. 1. oktober 2016. Han kommer med en baggrund i både embedded (Kontron), og wireless (Tellabs).

Kunderne ville have leveret på den halve tid
- 2016 har været et konsoliderings år for Texim Nordic, hvor fokus dels har været at sikre og bibeholde den nuværende forretning, forsat at øge fokus imod embedded løsninger, samt en forøgelse af salgstyrken, siger Jeff Iversen Mankvard og tilføjer:

- Generelt har vi oplevet et ønske om hurtigere leveringstid fra kundernes side, hvor den typisk i 2015 var 8 uger, er den faldet til 4 uger i løbet af 2016.

Selv forventningerne til 2017 er positive, ser Texims chef også visse udfordringer hvor blandt andet stigende efterspørgsel på DRAM (DDR4) og kraftige stigninger i pris/levering på mindre LCD glas ventes at være en flaskehals for forsat vækst på embedded markedet. Omvendt er wireless marked i kraftig vækst.

Endnu bedre i år
Forventningerne til 2017 er derfor høje hos Texim. Ikke mindst deltagelse ved de to store messer Embedded World i Nürnberg til marts og EOT-17 i Herning i oktober forventes at bidrage til væksten.

- 2017 forventes at blive endnu bedre end 2016, omvendt vil året sikkert også blive præget af meget turbulens, ikke mindst på grund af den nye globale politiske scene. Det kan selvfølgelig gå begge veje, men det er klart at medico og energi sektorerne er to udsatte brancher, set med danske øjne. Vort håb er at de helt store udfordringer begrænser sig til RAM og LCD levering, og vi kan fokusere på at skabe fremgang indenfor alle sektorer, uanset de udfordringer der måtte vise sig. 

Texim Nordic har også øget fokus på det svenske marked, hvilket forventes at bidrage positivt.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078