23948sdkhjf

MIR: En fjerdedel af omsætningen skal komme fra Kina

Med et nyt kontor i Kina vil den danske producent af mobile robotter tage en større bid af det store kinesiske marked

Kineserne skal købe flere danske robotter. Derfor har Mobile Industrial Robots, MIR, etableret eget kontor i Shanghai pr 1. januar 2017. Forventningerne er i udgangspunktet store:

- Kina er jo verdens største robot marked og med over 50.000 robotter solgt sidste år derfor har vi selvfølgelig også store forventninger til salget, oplyser MIRs administrerende direktør, Thomas Visti, til Electronic Supply.

Han tilføjer, at robotter og automation generel er ret nyt i Kina. Derfor er det tekniske niveau heller ikke så højt, simpelthen fordi der ikke er den samme erfaring som i fx USA og Tyskland, der har anvendt robotter i mange år i bilproduktion o.l.

Lokal ekspertise

Robotindustrien i Kina - 2015 tal

- Mere end 25% af verdens robotter blev solgt i Kina i 2015 (68.800).

- 20% vækst fra 2014.

- Stadig kun robotdensitet på 49 (verdensledere Sydkorea: 531) (verdensgennemsnit: 68)

- Kina forventes at have 40% af verdensmarkedet for robotteknologi i 2019

- Kinas regering velkommer udenlandsk robotteknologi

- Kinas har store planer om at blive verdensledende inden for robotindustrien og understøtter sektoren med enorme mængder kapital

Kilde: DI-Asia Base

I spidsen for den mobile robot producents fremstød på det kinesiske marked er ansat kinesiske Will Dong. Thomas Visti forventer, at han får flere kollegaer i løbet af året. I første omgang står den på salgsfremstød, primært gennem distributøropbygning. Siden åbningen ved årsskifter er der allerede sket ting og sager:

- Der er både tegnet nye forhandlere og solgt robotter til slutkunder og så arbejder vi også med nogle af de kunder som er multinationale hvor vi allerede har solgt til i Europa eller USA, mange af dem ”trækker” os med i deres produktioner i Kina og det er selvfølgelig en kæmpe fordel, siger Thomas Vist.

Allerede inden for de næste par år regner Thomas Visti med, at Kina står for cirka 25 procent af MIRs omsætning, men, understreger direktøren, man er helt klar over, at det tager tid at komme ind på det kinesiske marked, da det handler meget om relationer.

Genvej til de kinesiske kunder
MIRs kontor i Kina er etableret via Dansk Industris kontor i Shanghai, DI-Asia Base., som er et joint venture mellem Dansk Industri og Asia Base.

Her har de hyret kinesisk personale, mens vi i DI-Asia Base står for kontorfacilitering samt varetagelse af al administration.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094