23948sdkhjf

Mir fusionerer med amerikanske kolleger og får ny topchef

Mobile Industrial Robots og amerikanske AutoGuide Mobile Robots bliver nu samlet til én leverandør af autonome mobile robotter.

Selskaberne, der i dag begge er en del af koncernen Teradyne, får navnet Mobile Industrial Robots (Mir), og hovedkontoret placeres i Odense.Det nye samlede selskab beskæftiger 450 medarbejdere, heraf 250 ingeniører.

Bommende marked

Fusionen skal ses i lyset af at markedet for autonome, mobile robotter (AMR) er i kraftig vækst, og med fusionen skal det samlede Mir være i stand til at imødekomme kunders ønske om simpel automation af intern logistik.

Mobile Industrial Robots tilbyder allerede autonome mobile robotter til flytning af paller op til 1.350 kg og små og mellemstore emner, og med tilførslen af ressourcerne fra AutoGuide Mobile Robots bliver virksomheden i nær fremtid også i stand til at levere AMR til flytning af meget tung last og paller.

Med fusionen er det Mirs vision at skabe verdens største produktportefølje af autonome mobile robotter til industrien og logistikbranchen, så kunder får mulighed for at vælge én leverandør af alle typer AMR.

Fusionen af Mir og AutoGuide er trådt i kraft ved udgangen af september 2022. I forvejen har de to selskaber i Teradyne-koncernen været fremsynede og gennem længere tid arbejdet på en løsning til at anvende samme flådestyringssoftware til deres produkter. Det var dette samarbejde, der fik virksomhederne til at fremskynde fusionen.

Ny topchef efter fusionen

I spidsen for den nye fusionerede organisation står Walter Vahey som president for Mir. Han har siden 2004 været en del af topledelsen i Teradyne og var meget involveret i Teradynes opkøb af først Mir i 2018 og dernæst af AutoGuide i 2019.

- Med fusionen kommer Mir til at stå endnu stærkere på det globale marked for autonome mobile robotter. Vi kommer til at kunne imødekomme kundernes ønske om én leverandør af AMR, der alle har samme intuitive, brugervenlige betjening og flådestyring. Der er ingen tvivl om, at vi kommer til at kunne præsentere en hel unik flåde af AMR til at optimere intern logistik, siger Walter Vahey.

De hidtidige presidents for Mir og AutoGuide får nye roller: Søren Nielsen træder ind i en midlertidig rolle som CTO i Mir indtil udgangen af 2022, mens Tim Moriarty indtræder som ansvarlig for Teradynes Business Development Office.

Med fusionen kommer Mir til at stå endnu stærkere på det globale marked for autonome mobile robotter Walter Vahey som president for Mir

Søren Nielsen glæder sig til fortsat at følge Mir:

- Jeg har været med på rejsen hos Mir gennem næsten fem år, hvor vi er gået fra at være 50 medarbejdere med en stærk entreprenørånd til i dag, hvor vi er en multinational virksomhed og den førende leverandør af mobile robotter til industrien. Jeg er meget stolt af at have været med til at skrive Mirs historie og været med til at ændre den måde, virksomheder håndterer deres interne logistik på. Mir er nu klar til at tage endnu et skridt ind i en ny, spændende æra, og selvom det bliver uden mig, ser jeg frem til at følge med på sidelinjen, siger Søren Nielsen.

Mobile Industrial Robots blev stiftet i 2013, og AutoGuide Mobile Robots startede i 2018 som et spinout-selskab fra Heartland Automation. Det nu fusionerede selskab har udover hovedkontoret i Odense regionskontorer i Boston, New York, San Diego, Chelmsford, Massachusetts, Georgetown, Singapore, Frankfurt, Barcelona, Tokyo, Seoul og Shanghai.

Læs mere om: MiR
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Sensor-eksperter er landet i nyt marked ved "et sjovt tilfælde": Vi får mere at se til
Elektronikvirksomhed ruster op på trivslen: - Det tærer på kræfterne
Mærsk lægger digitalt prestigeprojekt i graven
En stor bølge af konkurser rammer nu
Ny 3D-print-uddannelse skal hjælpe virksomheder på rette vej
Kina buldrer frem på robotliste - Danmark fortsætter nedturen
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Energy Supply DK
Leder IDAG

Send til en kollega

0.141