23948sdkhjf

Sluttede 2021 med rekord: Mir solgte næsten 300 robotter i december

Mir afsluttede 2021 i overlegen stil, da robotvirksomheden fik en rekordmåned i december, hvor der blev solgt næsten 300 robotter, hvilket er flere end nogensinde før.

Samlet set øgede Mir i 2021 omsætningen med 42 procent i forhold til 2020, hvilket primært skyldtes salg til eksportmarkederne.

- På trods af generel mangel på komponenter præsterede vi markant vækst i 2021. Derudover går vi ind i 2022 med meget i ordrebogen og høje forventninger om fortsat vækst. Vores kunder anerkender virkelig værdien af vores brugervenlige, driftssikre autonome mobile robotter (AMR), og det er en klar positiv tendens, at kunderne køber et stadigt større antal robotter til samme lokation, siger Søren E. Nielsen, CEO i Mir, i en pressemeddelelse.

Flere brancher opdager mobile robotter

Lige siden Mir lancerede sin første robot i 2015 har produkterne haft stor appel især til bilindustrien og elektronikindustrien samt store multinationale kunder. Her fylder kunderne fortsat meget. Den af Mirs kunder, der købte mest logistik-teknologi i 2021, var Toyota.

Men Mir mærker desuden et voksende marked for optimering og automatisering af intern transport inden for både logistiksektoren og i branchen for forbrugsvarer. Det skyldes ikke mindst producentens nye robotmodeller.

- Vi lancerede i 2021 vores nye generation af endnu stærkere AMR’er, Mir600 og Mir1350, og de har helt klart udvidet vores marked, fordi de blandt andet kan køre i flere miljøer og transportere tungere emner. Det samme kan siges om den nye Mir250 Hook, som især er et produkt, som logistiksektoren har ventet på til effektiv transport af deres mange transportvogne, lyder det fra Mirs topchef.

Han vil i løbet af 2022 kunne se frem til at få cirka 50 flere kolleger i ind- og udland, og sideløbende vil Mir udvide med flere lokaler i Odense for at kunne rumme de mange nye medarbejdere. Virksomhedens hovedkontor vil på sigt blive samlet i den kommende Cobot Hub, som opføres i løbet af de kommende år i samarbejde med en af robotindustriens andre sværvægtere, Universal Robots.

Læs mere om: MIR
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094