23948sdkhjf

Dansk smartphonefirma konkurs

Id2me ville snuppe markedsandele fra Apple og Samsung med den danske smartphone Id1. Sådan er det ikke gået

Godt et år efter, at det danske smartphonefirma Id2me sendte sin første telefon ud i de danske butikker, er firmaet gået konkurs.

Således tog Sø- og Handelsrettens skifteret den 16. februar selskabet ID2ME A/S under konkursbegæring, viser et dekret i Statstidende.

Hverken direktør og hovedaktionær i Id2me, Christina Agger, eller kuratoren i konkursboet har reageret på henvendelser fra finans.dk.

Før etableringen af Id2me havde Christina Agger været nogle år hos den anden danske smartphoneproducent, Lumigon, og før det mere end 10 år som ledende medarbejder hos Nokia. 

Brugte stort millionbeløb i udviklingen
I forbindelse med lanceringen i Danmark den 7. januar 2016 lagde Christina Agger ikke skjul på, at det lille firma let kunne komme i klemme mellem store spillere som Samsung, Apple, Huawei og Sony. I hendes optik var det dog realistisk at tage et par procent af markedet.

Få måneder efter den danske lancering gik Id2me endda ind på det tyske marked med sin smartphone Id1.

Inden lanceringen havde Id2me brugt godt 10 mio. kr. Pengene var blandt andet brugt til udviklingen af den særlige software til Id1-smartphonen. Det var netop denne software, som var det store salgsnummer. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.313