23948sdkhjf

HP overvejer afskedigelser i Danmark

Hvis ikke de danske HP-ansatte er villige til at gå ned i løn, kan det tvinge ledelsen til afskedigelser.
HP er på globalt plan plaget af faldende indtjening, og det har fået koncernens topledelse til at diktere lønnedgang hos alle fra top til bund. Koncernchef Mark Hurst har selv skåret 20 % af sin egen løn, mens koncernens bestyrelsesmedlemmer mister 15 % og øvrige chefer 10 %. I bunden af hierarkiet forventes menige medarbejdere at acceptere en lønnedgang på 2,5-5 %. Det skriver ComOn.

Også i Danmark skal denne plan gennemføres, og her har koncernens topledelse med Keld Jersild Olsen allerede accepteret lønnedgangen på 10 %. Nu håber han så, at de resterende 700 medarbejdere i den danske afdeling også accepterer lønnedgangen – alternativet er nemlig afskedigelser.

- Det er barske tider, som tvinger virksomhederne til at foretage nogle svære valg. I denne situation står valget mellem afskedigelser og besparelser, og jeg vil gøre mit yderste for at samle opbakning til en frivillig lønnedgang. Hvis det lykkes, kan vi bevare arbejdspladser og fastholde kompetencen, så vi står stærkt, når finanskrisen driver over, udtaler Keld Jersild Olsen til ComOn.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125