23948sdkhjf

It-branchen venter vækst i 2009

Mens samfundet kører med forventninger om minusvækst, så melder it-branchen om et svagt plus.
Når nationaløkonomer spår en negativ vækst i Danmark i 2009, så er it det lille lyspunkt. IDC og IT-Branchen spår i den seneste kvartalsanalyse en samlet it-vækst på 0,4 % - en markant nedjustering i forhold til tidligere, men dog et positivt tal.

- Der er tale om en flad forventning til 2009. Hvor vi tidligere holdt dampen oppe med forventninger om en 4 % vækst også i 2009, så har finanskrisen haft sin virkning. Væksten bliver meget lille – dog på over 2 % for software og it-services, mens hardware trækker ned, siger Per Andersen, administrerende direktør for IDC Nordic og Benelux.

- It har i de gode år ligget et par procent over samfundsvæksten – og det gør vi nu også i en mindre god periode. Tallene passer med de signaler, jeg får fra medlemmerne i IT-Branchen. En del områder, fx inden for grøn it, offentlig sektor og mobile løsninger har forretninger, der kører normalt eller endda bedre, siger Jakob Lyngsø, administrerende direktør i IT-Branchen.

Jakob Lyngsø føjer til, at it kan vise, at man kan løbe foran resten af samfundet ud af krisen.

- It er jo også en af vejene ud af krisen. It kan effektivisere og fx reducere energiforbrug. Derfor vil mange uden tvivl anvende it-værktøjer til at justere deres virksomhed og starte vejen ud af krisen, siger han.

Vækstprognosen for den danske it-branche spejler den internationale udvikling. Den globale it-vækst for 2009 anslås af IDC at blive 0,5 % - og særligt vækstforventningerne for Øst- og Centraleuropa er markant nedjusterede siden sidste kvartal.

- Branchen klarede sig dog igennem 2008 med skindet på næsen. It-væksten i Danmark blev på 3,2 %, globalt blev den 4,2 %. De fyldte ordrebøger trak branchen igennem det meste af året på et højere niveau, end vi havde forventet, siger Per Andersen.

Kilde: IT-Branchen - http://www.itb.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078