23948sdkhjf

Elektronikindustrien går glip af milliarder, hvis JSF-kampfly fravælges

Lockheed Martin er klar til at placere ordrer for op mod 27 mia. kr., hvis Danmark vælger Joint Strike Fighter som fremtidens kampfly.
Beregningerne er lavet af Dansk Industri, der advarer om, at det kan få stor betydning for danske elektronikvirksomheder, hvis Folketinget vælger Saab eller Boeing som leverandør af nye kampfly. Ganske vist skal begge virksomheder afgive modkøbsordrer for milliarder i Danmark, men eftersom både Saab’s Gripen og Boeings Super Hornet er færdigudviklede fly vil danske elektronikvirksomheder ikke blive involveret i udviklingsfasen, som det vil blive tilfældet med Joint Strike Fighter. Det skriver Ingeniøren.

- Vælger man JSF, så vil de danske virksomheder være med helt fremme i udviklingen af fremtidens kampfly, mens de ordrer, de skal kæmpe om hos Saab eller Boeing kan være alle mulige slags ordrer, udtaler Ena Bjerregaard fra brancheforeningen Forsvars- og Aerospaceindustrien under DI til Ingeniøren.

Hun bakkes blandt andet op af administrerende direktør for Terma, Jens Maaløe, der vurderer, at et fravalgt af Joint Strike Fighter kan betyde fejlslagne investeringer og tab af arbejdspladser.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109