23948sdkhjf

Risø med i nyt infrastruktur-konsortium

Risø DTU er blevet medlem af et nyt, internationalt konsortium om morgendagens digitale infrastruktur på energiområdet.
CoDE, Consortium om Digital Energy, er etableret i regi af New Energy Finance. CoDE inddrager ekspertise og erfaringer fra energi-, informationsteknologi- og kommunikationssektorerne for at skabe et samlet perspektiv på udviklingen af morgendagens digitale infrastruktur på energiområdet.

Risø Nationallaboratoriet for Bæredygtig Energi, DTU, er et af konsortiets medlemmer. De andre er Duke Energy, Elster, eMeter Corporation, National Grid, GridPoint, Inc., Intel, Philips, Telecom Italia, Vodafone Group, Imperial College London and National Renewable Energy Laboratory (NREL).

CoDE’s medlemmer er bevidste om, at der vil ske ændringer i verdens energisystemer i et omfang, som ikke er set før: Netværk baseret på store, centraliserede anlæg for fossile brændsler skal integrere kapacitet fra distribuerede, vedvarende energisystemer; hybride og elektriske plug-in-biler vinder massivt indpas, og brugerne kræver stor kontrol over deres energiforbrug. Der er nye typer data at administrere – data om carbon footprints, om liberaliserede priser og om forbrugsmønstre. Omkostningerne ved sensorer og kommunikation er faldet drastisk. Alt i alt betyder det, at verdens energiinfrastruktur vil gennemgå en forandring svarende til den, som har sendt bølger igennem medie- og telekommunikationsindustrien.

- Med ambitionen om at øge andelen af vindenergi fra i dag 20 % til 50 % i 2020-2025 er Danmark et af de mest udfordrede lande med hensyn til integration af vindenergi i det samlede energisystem, udtaler Risøs direktør, Henrik Bindslev. Han hilser derfor initiativet fra New Energy Finance velkommen og fremhæver også det store perspektiv for erhvervslivet.

CoDE samler erfarne beslutningstagere fra alle dele af den digitale energiværdikæde. Arbejdet vil blive ledet at forskere fra New Energy Finance med stærk baggrund inden for energieffektivitet og telekommunikation.

Denne globale forskningsindsats vil strække sig over et år med fokus på at kortlægge forskellige udviklingsscenarier for den fremtidige digitale energiinfrastruktur. Den vil endvidere identificere fremtidige forretningsmodeller, og potentielle flaskehalse af politisk og teknologisk karakter og i forhold til forsyningskæden, ligesom der vil blive set på mulighederne for tredjeparts-investeringer. Afsluttende vil der blive afholdt to senior management workshops, og resultaterne vil blive præsenteret på den 3. New Energy Finance Summit i marts 2010.

Kilde: Risø DTU - http://www.risoe.dk

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11