23948sdkhjf

Hesalight-direktør peger fingre ad investorerne

Investorerne kunne have gjort meget mere for at redde deres investeringer, lyder det nu fra den detroniserede Hesalight-direktør Lars Nørholt

Lars Nørholt, Hesalights stifter og chef, vedkender i en pressemeddelelse, at han og andre har begået fejl i det konkursramte belysningsselskab.

- Jeg er ikke finansmand, men iværksætter, og tingene i Hesalight gik stærkt. Vi var et ungt dynamisk team og der er angiveligt begået stribevis af fejl med hensyn til aftaler, kontrakter m.m. det er uundgåeligt for en ambitiøs vækstvirksomhed. Vi var ikke fejlfri, og jeg har helt sikkert begået fejl, skriver Lars Nørholt.

Men så går den detroniserede direktør ellers til modangreb på de pensionskasser og investeringsfonde, der har smidt - og tabt - adskillige millioner i de krakkede belysningsselskab.

Mange har aldrig været på besøg
Alle kunne få adgang til information om forretningsmodel og finansieringsmodel samt regnskabsprincipper, lyder forsvaret:

Stifter i stormvejr
Lars Nørholt har været under voldsomme anklager, siden Hesalight gik endegyldit ned i november sidste år.

I denne uge kom det frem, at kurator i konkursboet efter Hesalight har stævnet den tidligere ledelse og Hesalights revisor for 200 mio. kr. Kurator mener, at Hesalights direktion, bestyrelse og revisor ikke har optrådt på en måde, som selskabsloven foreskriver.

- Dørene var åbne, således at alle investorer kunne udføre due diligence på forretningskonceptet og vores projekter. HeSaLights advokat og revisor var til rådighed – men der var ingen spørgsmål, ingen kommentarer og ingen krav om at se yderligere dokumentation, direktørkontrakter, bilag eller andet fra investorernes side. Faktisk er der investorer der aldrig har sat deres ben på Hesalights adresse, selvom døren altid var åben og tilbuddet altid stod ved magt.

Salgsprisen var for lille. Alt for lille
- Jeg tager ansvar, og det er mere, end hvad jeg kan sige om de danske pensionskasser og investeringsfonde og de investeringschefer, der ikke på nogen måde tager ansvaret for forskellen imellem de 588 millioner, der blev investeret i Hesalight og de fem millioner, der er accepteret som budsum på konkursboet, skriver Lars Nørholt med henvisning til, at konkursboet Hesalight blev solgt til en investorkreds i selskabet Novalume.

Lars Nørholt hævder endvidere, at obligationsejerne tidligere var blevet tilbudt 400 mio. kr. men afslog. Ligeldes skulle der i rekonstruktionsperioden have været flere bud, som blev afvist.  

Det har ikke været muligt for dagbladet Børsen at få kommentarer fra investorerne angående Lars Nørholts pressemeddelelse.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093