23948sdkhjf

Stort IBM-underskud i Danmark

Ekstraordinært store investeringer og tab på IT Factory var med til at give røde tal på bundlinjen hos IBM i 2008.
Ifølge Børsen endte omsætningen i IBM inklusive det fusionerede DM Data i 2008 på ca. 8,8 mia. kr., hvilket svarer til en tilbagegang på ca. 400 mio. kr. i forhold til de to selskabers omsætning i 2007. På bundlinjen var der også tale om klar tilbagegang, og IBM’s primære driftsunderskud faldt fra 58 mio. kr. i 2007 til ca. 400 mio. kr. i 2008.

- Underskud er aldrig tilfredsstillende – og et underskud i den størrelsesorden er slet ikke tilfredsstillende, men det er acceptabelt, fordi det er konsekvensen af massive investeringer i vores interne produktionsapparat, som gør, at vi står bedre rustet i 2009. Men det er klart, at vi ikke skal blive ved med at have underskud i den størrelse, udtaler IBM’s administrerende direktør, Lars Mikkelgaard, til Børsen.

De mange investeringer han hentyder til kommer efter det fatale servernedbrud, IBM Danmark havde i april sidste år, hvor en række store erhvervskunder blev ramt. Derudover er underskuddet påvirket af en hensættelse på 125 mio. kr. til tab på virksomhedens involvering i IT Factory.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093