23948sdkhjf

Ekspert: Joint Strike Fighter er ikke bedst for Danmark

Redaktøren på et amerikansk luftfartsmagasin peger på, at svenske Gripen vil passe bedre til de danske behov end de amerikanske kampfly.
Snart kommer det danske forsvar med en anbefaling af, hvilke kampfly der i fremtiden skal indkøbes, og dermed kommer en politisk beslutning nærmere. På forhånd er Lockheed Martins Joint Strike Fighter udråbt som favorit, men ifølge en amerikansk ekspert, Graham Warvick, der er redaktør og journalist ved Aviation Week, vil det amerikanske fly ikke nødvendigvis være det optimale valg for Danmark. Det skriver Børsen.

- Det, som JSF kan, er ikke nødvendigt for dansk luftvåben. De amerikanske fly-modeller (JSF og Super Hornet, red.) er i virkeligheden for store til det danske luftvåben. Gripen er designet til små luftvåben, som det danske, udtaler Graham Warvick til Børsen.

Han peger desuden på, at Joint Strike Fighter er et udviklingsprojekt, der efter planen først skal implementeres i den amerikanske flåde i 2035, mens Danmark har brug for flyene allerede i 2019. Hos Lockheed Martin understreger man dog, at man er klar til levering, når Danmark har brug for det, og man anser stadig sig selv som favorit til at vinde ordren.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093