23948sdkhjf

Zepto lover overskud i andet halvår

Zepto nedjusterer nu forventningerne til 2009 – men fra andet halvår tror ledelsen atter på fremgang.
Det er især det faktum, at Zepto først lancerer nye produkter i større omfang fra andet halvår, der nu betyder, at firmaet nedjusterer forventningerne med ca. 17 % fra en omsætning på 115 mio. kr. til 95,8 mio. kr. Samtidig budgetteres resultatet før afskrivninger (EBITDA) til -8 mio. kr. mod tidligere udmeldte -2,9 mio. kr. Resultatet før renter (EBIT) vil være - 11 mio. kr.

- Zepto er naturligvis ramt af den nuværende markedssituation ligesom alle andre producenter. Men samtidig ser vi positivt på resten af årets omsætning, da vi lancerer hele 10 nye bærbare pc'er hen over efteråret - deriblandt både netbooks og nye, stærke gamercomputere. Det betyder, at vi forventer at kunne få overskud på driften allerede i andet halvår, siger Lasse Frost, CEO, Zepto A/S.

Udover lanceringen af nye pc-produkter lancerer Zepto en ny serie af LCD-tv med indbygget MPEG 4, der er forberedt på det digitale signal, samt et tv med indbygget PVR-funktion, der kan optage tv-udsendelser på en ekstern harddisk, der tilsluttes via USB.

- Vi forventer os meget af salget af fladskærme både i 2009 og 2010. Det er et af de områder, der ikke er blevet ramt af den afmatning, vi ellers har set - tværtimod er salget stigende, og salg af tv udgør i dag knap 40 % af Zeptos forretning, siger Lasse Frost.

For 2010 forventer Zepto en stigning i det samlede salg på ca. 24 % i forhold til 2009, hvilket svarer til en omsætning på 126,9 mio. kr. og et resultat før renter (EBIT) på 3,5 mio. kr. I 2011 budgetterer selskabet med en omsætning på 155 mio. kr. og et resultat før renter (EBIT) på 4,4 mio. kr.

Kilde: First North

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079