23948sdkhjf

Afskedigelser på vej hos HP i Danmark

Computergiganten har bebudet afskedigelser af tusinder af medarbejdere – det er tvivlsomt, om koncernens danske afdeling går fri.
Meldingen kommer ovenpå et skuffende regnskab for andet kvartal, hvor især koncernens produkthandel gik tilbage. I alt omsatte HP for 148,78 mia. kr. i kvartalet. Salget af stationære computere faldt med 24 %, bærbare med 13 % og printere med 23 %. Største lyspunkt i regnskabet var koncernens serviceafdeling, der øgede sin omsætning med 99 % til 46,16 mia. kr. På bundlinjen endte HP med et kvartalsoverskud på 9,24 mia. kr., hvilket var 17 % dårligere end samme kvartal i 2008. Det skriver Computerworld.

Det skuffende regnskab har nu fået koncernledelsen til at finde sparekniven frem. Tidligere har man arbejdet med kollektiv lønnedgang for samtlige koncernens ansatte, men nu varsler man også deciderede afskedigelser. I alt vil den amerikanske computerproducent sløjfe 6.400 job, og også i den danske afdeling kan det blive nødvendigt med afskedigelser.

- Vi ved endnu ikke præcist, hvordan det kommer til at ramme Danmark, men højst sandsynligt vil der også komme nedskæringer i Danmark. Overordnet skærer HP med 2 % af medarbejderstaben, og hvis vi regner det direkte om til danske tal, svarer det til 10-12 stillinger i Danmark, udtaler kommunikationschef i HP Danmark, Henrik Kirkeskov, til Computerworld.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.815