23948sdkhjf

HI 2009: Kontrastsensor i ny ”dimension”

Kontrastsensorerne i serie KRT 3B fra Leuze electronic skelner mellem gråværdier og registrerer således minimale kontraster.
Man kan således registrere tilstedeværelsen af skrift eller tryk, eller registrere såkaldte mærker. De nye KRT 3B sensorer, der kan ses på HI 09, fås med alle tre sendervarianter RGB-lys, hvidt lys og laserlys i et usædvanligt lille hus. Ud over standardversionerne fås sensorerne også i rustfrit stål i det gennemprøvede WASH-DOWN- og HYGIENE-design.

Til trods for den lille byggeform fejler den nye kontrastsensors ydeevne ikke noget. Med ekstremt korte reaktionstider på op til 50 μs og en stor gentagelsesnøjagtighed, er de mindste (målt i forhold til sensorernes størrelse) nemlig de største.

Også med hensyn til konfigurationsmuligheder viser sensorerne deres format. Her tillader IO-link parametrering på stedet med en enestående enkelhed og reproducerbarhed. Med de tre teach-metoder: statisk 2-punkts teach, statisk 1-punkts teach og dynamisk 2-punkts teach har man den optimale teach-metode til enhver anvendelse. Endvidere kan de indlærte kippunkter ændres under driften i 4 %-skridt ved hjælp af EasyTune. Denne online-kippunkt-korrektur gør det således muligt, uden ny teach-in at reagere hurtigt på nye procesparametre.

En særlig detalje er YellowBoost, som er en speciel understøttelse af den gule farve, hvorved kontrastsensorer med hvid lyskilde optimeres. Skønt dette giver sig udslag over alle bølgelængder, er glatningen af signallængden stærkest i det gule område, hvilket har givet funktionen dens navn.

Kilde: Leuze electronic GmbH + Co. KG - http://www.leuze.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172